Annonce
Erhverv

Puslespillet på Vejlevej: Her er udsigten for Autocentralen-grund

Autocentralens bilhus på Vejlevej 1 blev bygget af Albert V. Jensen i år 2000. Arkivfoto: Morten Pape
Fremtiden er uvis for Vejlevej 1, der i dag huser bilforretningen Autocentralen, siger ejendomsmægler, der både ser chance for boliger og erhverv på grunden.
Annonce

Horsens: Måske bliver det boliger, måske bliver det erhverv. Lige nu kan det falde ud til begge sider.

Sådan lyder meldingen fra Bo Pinholt, indehaver af Nordicals Horsens, der har fået til opgave at sælge matriklen på Vejlevej 1, der lige nu huser Autocentralen.

Bilforretningen rykker nemlig ud af byen til Vejlevej nær den nye omfartsvej med planlagt flytning 1. november 2020, og i den forbindelse har ejeren af Vejlevej 1, Ejendommen Vejlevej 1 Aps, sat grunden til salg.

- Der er ikke noget konkret at sige endnu, i det den nuværende lejer endnu ikke har opsagt lejemålet, siger Bo Pinholt.

- Vi arbejder med forskellige muligheder. Både projektmuligheden (boligbyggeri, red.), hvor der ville skulle laves ny lokalplan, men vi arbejder også på en uændret anvendelse, altså udlejning til bilforretning eller værksted, siger han.

Hvis der kan laves en lokalplan for hele området, er det nok projektvejen, vi går. Men trækker det i langdrag, og vi får et tomt lokale, så vil vi nok forsøge at leje ud til en bilforretning.

Bo Pinholt

Annonce

Metso og Air Liquide

Vejlevej 1 er nabo til Vejlevej 5, der huser virksomheden Metso, som ligger ved siden af Vejlevej 13, der lægger matrikel til virksomheden Air Liquide.

Som Folkebladet for nyligt kunne berette, har Metso indgået en betinget købsaftale med ejendomsselskabet Birch Ejendomme, der ønsker at bygge cirka 300 boliger på grunden.

Også Air Liquide er på vej væk fra Vejlevej, og her er planen ligeledes, at der skal gives plads til boligbyggeri, har Flemming Vester, daglig leder hos Air Liquide i Horsens, tidligere fortalt i avisen. Ifølge manageren er det ejendomsselskabet Bækkelund Horsens ApS, der har ytret ønske om at bygge boliger på grunden.

Annonce

Lokalplan for hele området

Derfor mener Bo Pinholt heller ikke, at det er usandsynligt, at Autocentralen-grunden kunne være relevant for en projektkøber.

- Hvis der kan laves en lokalplan for hele området, er det nok projektvejen, vi går. Men trækker det i langdrag, og vi får et tomt lokale, så vil vi nok forsøge at leje ud til en bilforretning, siger Bo Pinholt.

Folkebladet har været i kontakt med ejerne af Ejendommen Vejlevej 1 ApS, Aase Lomholt og Poul Klinkby Jensen, men ingen af dem har kommentarer til grundens fremtidige udnyttelse.

Fra Albert V. Jensen til Autocentralen

Autocentralen på Vejlevej 1 i Horsens har over årene skiftet navn flere gange, men nu skifter bilforretningen også adresse. Det sker, når den nuværende ejer Autocentralen putter 60 millioner i et nyt bilhus på 6000 kvadratmeter, som skal ligge på Vejlevej nær den nye omfartsvej.

Længe inden både adresseskifte og vokseværk startede autoforhandleren, dengang under navnet Albert V. Jensen, som en familieejet bilforretning. I 2011 solgte daværende medejer Poul Klinkby Jensen sine 50 procent af virksomheden til den daværende SMC-koncern - i dag Semler-koncernen. Den anden halvdel var ejet af Poul Jensens svigersøn og direktør Thomas Søndergaard.

I den forbindelse skiftede forretningen navn fra Albert V. Jensen til Volkswagen Horsens og Audi Servicepartner Horsens.

I oktober 2017 blev forretningen opkøbt af Autocentralen, der driver den i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce