Annonce
Ikast-Brande

Punktum for tre år med skoleglæde.nu

Der var diplomer til alle deltagerne fra Blåhøj Skole og Dalgasskolen for gennemført forløb. Foto: Jesper Andersen
Offentligt-privat skolesamarbejde slutter

Ikast-Brande: I fredags blev der sat foreløbigt punktum for et tre-årigt offentligt-privat samarbejde mellem Ikast-Brande Kommune, skoleglæde.nu, Bestseller og Apollo Rejser.

Formålet med samarbejdet har været at få mere bevægelse og trivselsredskaber i undervisningen på en ny, spændende og motiverende facon.

Igennem de sidste tre år har en stor gruppe lærere og elever fra kommunens skoler været igennem intro-kurser, Boot-camps, Kick-in – og nu også Kick-out forløb, hvor både børn og voksne er blevet introduceret til at få endnu mere bevægelse ind i undervisningen på nye og anderledes måder.

Annonce

Det tre-årige forløb er gået under samme navn, som den primære samarbejdspartner: ”Skoleglæde”.

Denne solskinsformiddag var det eleverne fra 5. klasse på Blåhøj Skole og Dalgasskolen, der i flotte omgivelser på Bestseller Campus på Arvad Møllevej gav den fuld gas med englehop, squats, armbøjninger, bokseøvelser og andre fysiske gøremål.

Det hele blev selvfølgelig akkompagneret af høj musik og motiverende tilråb fra både lærere, medarbejdere fra Bestseller og teamet bag skoleglæde.nu med Henrik Leth i spidsen. Hertil skal siges, at lærerne ved tidligere kurser ligeledes har været igennem en introduktion til de forskellige øvelser. De har altså mærket de fysiske færdigheder og teknikker på egen krop.

Kan flettes ind i undervisningen

Henrik Leth er manden bag skoleglæde.nu, og med en baggrund som tidligere lærer og nuværende coach ved ham, hvad der virker, når det handler om at motivere til bevægelse og skoleglæde blandt børn. At bedømme efter denne formiddags energiudladning blandt børnene er der gode forhåbninger for, at øvelserne og redskaberne bliver ved med at leve på skolerne.

Skoleglæde-konceptet består af en kombination af motion, mentaltræning, teambuilding og ernæringsviden, der nemt kan flettes ind i skoletimerne med digitale videoer og pakkeklart undervisningsmateriale som f.eks. fysiske alsidige øvelseskort, der kan passes ind i den ”almindelige” boglige undervisning.

Henrik Leth er manden bag hele konceptet skoleglæde.nu. Han var ikke bleg for at gå forrest, når der skulle laves øvelser. Foto: Jesper Andersen

Styrken ved konceptet er, at det ikke bare er en midlertidig oplysningskampagne.

- Vi lærer dem redskaber, der giver hurtige mærkbare resultater og er så underholdende og nemme at benytte, at lærere og elever bliver ved med at bruge dem, siger Henrik Leth.

Derfor er det også glædeligt, at skolerne i Ikast-Brande Kommune fortsat vil have adgang til den digitale platform skoleglæde.nu i kommende skoleår, hvor der kan hentes inspiration til at medtænke fysiske og kreative øvelser ind i skoledagens øvrige fag, - og hvor smilet og glæden bliver det overordnede fokus.

Annonce

Cororamt

Som rigtig mange andre ting har coronaen desværre også haft stor indflydelse på konceptets aktiviteter rundt på skolerne. Således også på afslutningen på projektet, hvor man var nødsaget til at aflyse anden halvdel af det planlagte afslutningsarrangement for eleverne fra Præstelundskolen.

Ikke desto mindre – eller måske netop derfor – er indsatsen mere aktuel end nogensinde. Dagens aktører på Bestseller Academy kan i hvert fald med et synligt bevis nu kalde sig selv for ambassadører for skoleglæde. Og hvilket andet tidspunkt end lige nu er det mere relevant at lave sjove fysiske aktiviteter, der bidrager positivt til både fællesskabet og den gode energi?

Det er ikke blot børnene i Brande-området, der har fået glæde af skoleglæde.nu.

Eleverne på kommunens øvrige folkeskoler har ligeledes arbejdet med bevægelses- og trivselsredskabet gennem de seneste tre år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce