Annonce
112

Pumpgun gemt i skuret og hash for 23.000 kroner: To mænd varetægtsfængslet i fire uger

De to sigtede erkendte forhold, som involverer hash, amfetamin og en pumpgun. Arkivfoto: Palle Herløv
To mænd erklærede sig skyldige i stort set alt ved et grundlovsforhør i Retten i Horsens tirsdag formiddag. Eneste forbehold var, at 417 gram amfetamin kun var til opbevaring, ikke videresalg.

Horsens: To mænd fra Horsens er tirsdag blevet varetægsfængslet i fire uger i en sag, der involverer narkotika og en enkelt pumpgun.

Den første af de to sigtede, en 30-årig mand, blev anholdt mandag klokken 12 på en adresse i Horsens, hvor han var i besiddelse af 417 gram amfetamin. Ifølge sigtelsen med henblik på videresalg, men det forhold nægtede han, oplyste forsvarer Henrik Garlik under grundlovsforhøret i Retten i Horsens. Der skulle skulle blot have været tale om opbevaring.

Senere samme dag, klokken 14.15, blev den anden sigtede, en 28-årig mand, anholdt på en anden adresse i byen. I den forbindelse fandt politiet en pumpgun med dertilhørende ammunition i et skur.

Annonce

Handlede over et kilo hash

I sigtelsen fremgår det ikke, hvordan den første anholdelse ved middagstid førte til den næste om eftermiddagen, men vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen forklarede forud for grundlovsforhøret, at det var et tip, der førte til anholdelserne. Desuden er der i sigtelsen en række forhold, hvor begge de to sigtede er involveret, hvilket muliggør, at de kender hinanden.

Det drejer sig om en handel med hash i september, hvor den 30-årige skulle have købt over et kilo af det forbudte rusmiddel af den anden sigtede. Prisen lød på på 23.000 kroner. Til det køb var en tredje gerningsmand også involveret, og hans sag kører sideløbende med denne.

Ifølge sigtelsen skulle den store mængde hash bruges til videresalg.

Fængslet i fire uger

Begge de to sigtede erkendte sig skyldige i alle forhold - men for den 30-årige med det forbehold, at de 417 gram amfetamin kun skulle opbevares, ikke videresælges.

Efter oplæsningen af sigtelsen blev dørene lukket på baggrund af sagens karakter og videre efterforskning.

Vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen kunne først på eftermiddagen fortælle, at de to mænd blev varetægsfængslet i fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Hedensted

Jørgen leder efter sin ukendte helt fra Bilka-køen: - Han kiggede mig direkte i øjnene

Annonce