Annonce
112

Pumpgun gemt i skuret og hash for 23.000 kroner: To mænd varetægtsfængslet i fire uger

De to sigtede erkendte forhold, som involverer hash, amfetamin og en pumpgun. Arkivfoto: Palle Herløv
To mænd erklærede sig skyldige i stort set alt ved et grundlovsforhør i Retten i Horsens tirsdag formiddag. Eneste forbehold var, at 417 gram amfetamin kun var til opbevaring, ikke videresalg.

Horsens: To mænd fra Horsens er tirsdag blevet varetægsfængslet i fire uger i en sag, der involverer narkotika og en enkelt pumpgun.

Den første af de to sigtede, en 30-årig mand, blev anholdt mandag klokken 12 på en adresse i Horsens, hvor han var i besiddelse af 417 gram amfetamin. Ifølge sigtelsen med henblik på videresalg, men det forhold nægtede han, oplyste forsvarer Henrik Garlik under grundlovsforhøret i Retten i Horsens. Der skulle skulle blot have været tale om opbevaring.

Senere samme dag, klokken 14.15, blev den anden sigtede, en 28-årig mand, anholdt på en anden adresse i byen. I den forbindelse fandt politiet en pumpgun med dertilhørende ammunition i et skur.

Annonce

Handlede over et kilo hash

I sigtelsen fremgår det ikke, hvordan den første anholdelse ved middagstid førte til den næste om eftermiddagen, men vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen forklarede forud for grundlovsforhøret, at det var et tip, der førte til anholdelserne. Desuden er der i sigtelsen en række forhold, hvor begge de to sigtede er involveret, hvilket muliggør, at de kender hinanden.

Det drejer sig om en handel med hash i september, hvor den 30-årige skulle have købt over et kilo af det forbudte rusmiddel af den anden sigtede. Prisen lød på på 23.000 kroner. Til det køb var en tredje gerningsmand også involveret, og hans sag kører sideløbende med denne.

Ifølge sigtelsen skulle den store mængde hash bruges til videresalg.

Fængslet i fire uger

Begge de to sigtede erkendte sig skyldige i alle forhold - men for den 30-årige med det forbehold, at de 417 gram amfetamin kun skulle opbevares, ikke videresælges.

Efter oplæsningen af sigtelsen blev dørene lukket på baggrund af sagens karakter og videre efterforskning.

Vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen kunne først på eftermiddagen fortælle, at de to mænd blev varetægsfængslet i fire uger.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Annonce