Annonce
112

Fra Ry til Herning - og tilbage igen: Puma igen set i Ry

Er der en puma løs i Ry? En kvindelig løber anmeldte onsdag aften, at hun mødte en puma på Skærsåvej under en løbetur. I marts var der også flere anmeldelser om en puma i området. Arkivfoto
Rygterne om en løs puma i Ry og omegn har fået ny næring, efter at en løber har fortalt politiet, at hun onsdag aften mødte en puma i Ry.

Ry: En 33-årig kvinde fra Ry fik sig en særpræget oplevelse, da hun onsdag aften var afsted på en løbetur.

Kl. 20.30 befandt hun sig på Skærsåvej, da hun så en puma, der kom ud fra et buskads, fortæller politikommissær Jesper Christensen, Sydøstjyllands Politi.

- Kvinden har oplyst, at pumaen stak hoved og det ene forben ud fra buskadset og kiggede på hende. Den stod 20-30 meter foran hende. Da hun nærmede sig dyret, sneg det sig tilbage i buskadset, fortæller Jesper Christensen.

Løberen nåede ikke at tage et billede af pumaen, men hun har beskrevet dyret som et lysebrunt, kattelignende dyr med trekantet ansigt.

Annonce

Spottet tidligere

Anmeldelsen fik ikke politiet til at sende en patrulje afsted, tilføjer Jesper Christensen.

Politiet har dog tidligere været i området for at lede efter en puma, for det er ikke første gang, at borgere i Ry og omegn har fortalt, at de har mødt en puma.

Tilbage i marts anmeldte to borgere med et par dages mellemrum, at de havde spottet en puma i henholdsvis Gl. Rye og Funder.

Det fik politiet til at gå ind i sagen, dog uden held.

Muligvis har pumaen siden været på tur på Herning-kanten. I begyndelsen af september har to borgere i Herning uafhængigt af hinanden anmeldt tilstedeværelsen af en puma.

Nu synes den så muligvis at at være tilbage i Ry.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce