Annonce
Horsens

Pulje fordelt til mere julestemning på plejehjemmene

Der er lagt op til mere hygge og fest på plejehjemmene til blandt andet jul og nytår med en ny pulje penge til plejehjemmene. Arkivfoto: André Thorup/Ritzau Scanpix
500.000 kommunale kroner sat af til at markere højtider og festdage.
Annonce

Horsens: En ekstra julegave, levende musik, flere godter.

Mulighederne er mange for at gøre lidt mere ud af julen og andre højtids- og festdage på plejehjemmene de kommende år.

Ved budgetforliget for dette år samlede DF's forslag om at afsætte 500.000 kroner om året til plejehjemmene et flertal i byrådet og blev en del af forliget. Pengene er øremærket til at gøre mere ud af fælles festdage og højtider.

Nu har udvalget for velfærd og sundhed lavet et koncept for, hvordan pengene skal bruges.

- De bliver fordelt ud fra, hvor mange beboere, der er på de enkelte plejehjem, fortæller Ellen T. Schmidt (S), der er formand for udvalget.

Og med godt 500 plejeboliger giver det rundt regnet 1000 kroner pr. beboer.

- Det giver lidt ekstra at gøre med, og så kan brugerrådene, der hvor der er et, finde ud af, hvordan  pengene skal bruges. Andre steder kan man finde ud af det på husmøder, siger Ellen T. Schmidt.

Pengene er øremærket jul, påske, sankthans, fastelavn og nytår.

Annonce

De skal også mærke, det er jul

DF's repræsentant i udvalget, Louise Lange, er glad for, at pengene kommer i spil.

- Så kan man de enkelte steder beslutte, hvad de skal bruges til - ekstra hænder, aktiviteter eller noget helt tredje, siger Louise Lange, der synes, det er vigtigt, at beboerne på plejehjem ligesom mange andre har mulighed for ekstra hygge for eksempel juleaften.

- Jeg synes, det er ærgerligt, hvis man skal have afviklet juleaften om formiddagen og eftermiddagen på plejehjemmene, så beboerne kan komme i seng klokken 20 eller 21, som jeg har hørt om nogle steder.

Louise Lange tilføjer, at der senere kommer en tilbagemelding til udvalgene fra modtagerne for at høre, om pengene er med til at gøre en forskel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Sport

HH Elite smed sejren væk i Randers

Annonce