Annonce
Østjylland

Provsten sagde ja til renovering

Annonce

AARHUS: Provst Esben Andersen, Aarhus Vestre Provsti, var med til at træffe beslutningen om den 3,1 mio. kr. dyre renovering af præsteboligen Dalsvinget 14.

Præsteboligen ligger ellers i Søndre Provsti. Når Esben Andersen fik opgaven, skyldes det, at han i nogle måneder i 2016 var provst i to provstier efter at provst Knud-Erik Jensen, Søndre Provsti, i foråret 2016 var gået på pension.

- Om det lyder dyrt? Jo, det kan du godt sige, at det gør. Det er en stor renovering, der er lavet på det hus, siger Esben Andersen.Renoveringen var nødvendig, mener provsten. Også selv om huset indtil renoveringen var beboet.

- At boligen tidligere var beboet er jo ikke ensbetydende med, at den ikke trængte til en ordentlig omgang, for det gjorde den. Der er jo i øvrigt også hen over tid sket en ændring i opfattelsen af, hvad der er rimeligt og ordentligt, når det drejer sig om en bolig.

Provsten gør opmærksom på, at der er tale om en såkaldt tvangsbolig.

- Den der har embedet, skal bebo huset, og når en familie skal bebo et bestemt hus, kan man med rette stille krav om, at det både skal være funktionelt, rummeligt og på alle måder i god stand. Princippet med tvangsboliger skal sikre, at præster ikke bare går på arbejde fra klokken 9 - 16. De kan arbejde både dag og aften, når det er nødvendigt, siger Esben Andersen.

- Men man kunne jo også have valgt at renovere præsteboligen for mindre end 3,1 mio. kr. Eksempelvis 1,8 mio. kr. - for nu at slynge et andet beløb ud.

- Ja, det er rigtigt. Men nu er boligen gennemrenoveret, og dermed er der sikret en god driftsøkonomi i huset mange år frem. Havde vi i stedet fået lavet en halv renovering, ville der nok dukke ekstraregninger op. Så alt i alt har jeg det fint med renoveringen, siger provst Esben Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Sport

HH Elite smed sejren væk i Randers

Annonce