Annonce
Horsens

Projekt til fem millioner kroner: Grønt bælte skal klimasikre Strandpromenaden

Visualisering af projektet, der strækker sig fra Pakhusene i vest til tankstationen i øst. Der kommer et nyt fortov på 1,7 meter og cykelsti på 2,25 meter langs facaden af Pakhusene og Honnørkajen og et bredt grønt område på op til 6,8 meter mellem fortov/cykelsti og Strandpromenaden. Foto: Horsens Kommune
Byrådet skal senere på måneden tage stilling til et forslag om at etablere nyt fortov/cykelsti og klimatilpasning på en del af Strandpromenaden. Plan- og miljøudvalget har sagt ja.
Annonce

Horsens: Plan- og miljøudvalget gav på mødet forleden grønt lys til et nyt fortovs- og stiprojekt på Strandpromenaden i Horsens - på strækningen fra Pakhusene til tankstationen.

5,05 millioner kroner bliver der afsat til projektet, hvis Horsens Byråd godkender det endeligt senere på måneden. Ud over fortov og cykelsti sættes der penge af til et næsten syv meter bredt grønt bælte mellem fortov/cykelsti og Strandpromenaden.

Projektet skal være med til at reducere risikoen for oversvømmelse i området langs Strandpromenaden og den nordlige del af de nye boligbyggerier på Nordhavnen, fortæller Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

- Det grønne område skal aflaste det eksisterende kloaksystem. Det vil blive udformet som et trug, så arealet både kan samle vand op fra boligkvarterne og være med til at gøre området mere grønt. Det er umiddelbart mange penge, vi bruger til en så kort strækning, men det er positivt, at vi klimasikrer området og begrønner det, siger han.

Det er planen, at arbejdet går i gang allerede i næste måned.

Det er umiddelbart mange penge, vi bruger til en så kort strækning, men det er positivt, at vi klimasikrer området og begrønner det.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Annonce

Oversvømmes jævnligt

Klimadelen, der står for tre millioner kroner af den samlede investering, består af etablering af en cirka 360 meter lang overløbsledning, fra truget på Strandpromenaden og gennem de nye boligområder på Nordhavnen ned til havnebassinet.

Strandpromenaden og de omkringliggende områder bliver med jævne mellemrum oversvømmet. Området modtager vand fra de højere liggende boligområder nord for vejen, og når det regner kraftigt, kan det eksisterende kloaksystem ikke følge med.

Beplantningen i det grønne område vil dels blive træer, dels en blomstrende bundbeplantning, der både skal give forbipasserende en visuel oplevelse og øge biodiversiteten i området.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce