Annonce
Kultur

Professionel sangskriver underviste Ejstrupholm-elever

Anders Graae Laueritzen mødte en flok lydhøre elever på Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm. Foto: Morten Pehn
Sangskriveren Anders Graae Lauritzen hjalp elever fra Midtjysk efterskole med at skrive sange.
Annonce

Ejstrupholm: Det er utroligt let at finde alverdens gratis musik med en mobiltelefon eller en computer - men det er knapt så let selv at skrive en sang og tjene penge på det. Det fik en flok elever fra Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm lært på en både musikalsk og håndgribelig måde, da de for nylig havde besøg af musikeren og sangskriveren Anders Graae Lauritzen fra Ry.

Anders Graae Lauritzen satte eleverne ind i arbejdet som musiker:

- Jeg fortalte dem om, hvordan det er at være sangskriver, og hvordan musikbranchen og rettigheds-systemet hænger sammen. Det er jo et arbejde at være sangskriver, så spørgsmålet er, hvordan man sikrer sig betaling for et arbejde, der på mange måder ligger gratis tilgængeligt. Når de unge finder musik på for eksempel YouTube, tænker de måske ikke på, at der ligger et kæmpestort arbejde bag musikken. Derfor er det godt for dem at få fingrene i det selv, så de finder ud af, hvad det vil sige at skrive en sang, fortæller Anders Graae Lauritzen, der underviser i sangskrivning på musikkonservatoriet og MGK (musikalsk grundkursus) i Aarhus.

Ud over at undervise optræder han selv som sangskriver og musiker og har også sangskrivnings-events med blandt andet virksomheder.

Eleverne blev delt op i grupper, der gik i gang med at skrive sange. Foto: Anders Graae Lauritzen
Annonce

Mange spørgsmål

Sangskriverens besøg på Midtjysk Efterskole var en del af en kampagne, som organisationen Koda har gang i på skoler og efterskoler. Koda er med til at sikre betaling til komponister og sangskrivere og har taget initiativ til, at danske elever får mulighed for at skrive sange sammen med professionelle musikere, så de unge bedre kan forstå arbejdet og værdien af musikken.

I Ejstrupholm blev et hold på 23 elever delt op i tre-fire grupper, og alle grupper fik lavet noget. Nogen kom længere end andre, men der kom en fem-seks sange ud af det, siger Anders Graae Lauritzen.

Han føler, at missionen lykkedes:

- Eleverne tog godt imod det, og de havde ret mange spørgsmål. De var blevet nysgerrige, og det var et godt tegn, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce