Annonce
Horsens

Producent vil sælge tv-serie fra Horsens til udlandet

Instruktør Morten Urup har tidligere arbejdet sammen med flere af skuespillerne på holdet i Horsens. Nogle af dem var også med, da han instruerede serien "Hedensted High" i 2015. Foto: Søren E. Alwan
Jesper Jørgensen fra Wasabi Film ser store muligheder i det komiske Counter-Strike-eventyr "GG Horsens". - Vi har vundet rumkapløbet om at lave en e-sport-serie, mener filmmanden.

Horsens: Kamera klar..., stille på set...

Replikken har lydt igen og igen de seneste dage på Fængslet i Horsens.

Det aarhusianske produktionsselskab Wasabi Film er rykket ind i fængslets gamle snedkeri for at klare optagelserne af nogle af de vigtigste scener i den kommende tv-serie "GG Horsens". Et komisk gamer-eventyr med en stribe kendte skuespillere, som skal vises på regionale tv-kanaler senere i år.

Omdrejningspunktet er computerspillet Counter-Strike og byen Horsens, hvor e-sport-holdet GG Horsens hører hjemme. Geografien er på plads, men serien kan også blive begyndelsen på et internationalt eventyr for det lille aarhusianske produktionsselskab.

Det håber og vurderer producent Jesper Jørgensen, som har et skuespillercast, der blandt andre tæller navne som Julie Zangenberg, Sofie Stougaard, Carsten Bang, Jonas Schmidt og Lars Bom. Kendte youtubere som Morten Münster, Albert Dyrlund og Casper Harding er også ombord. Og så har Wasabi Film ikke mindst fået tommel op fra Counter-Strikes amerikanske udviklere Valve Corporation til at lade spillet spille med i handlingen.

- Når vi er færdige her i Horsens, skal jeg have serien med over til nogle producerkontakter i Los Angeles. Vi vil prøve at se, om vi kan sælge formatet derovre, siger Jesper Jørgensen i en pause fra dagens optagelser.

Han har fået replikken "interessant" tilbage på de første følere i USA, siger han.

Annonce

Når vi er færdige her i Horsens, skal jeg have serien med over til nogle producerkontakter i Los Angeles. Vi vil prøve at se, om vi kan sælge formatet derovre.

Jesper Jørgensen, producent Wasabi Film

Øjne vendt mod Tyskland

Forretnings-konceptet omkring "GG Horsens" er at binde serien op på et bestemt område, Horsens, og aktivt bruge SoMe-kanaler som Youtube til PR-værktøj.

I Horsens er Wasabi Film ifølge Jesper Jørgensen blevet modtaget med åbne arme. Kommunen, ejendomsmæglere, husejere, statister... alle har hjulpet det, han kalder en jysk rock'n'roll-produktion, på vej med locations og andre nødvendigheder for et stort filmhold. Måske kan konceptet også bredes ud andre steder, vurderer den aarhusianske producent.

Han vil gerne lave en "GG Horsens 2", men ikke nødvendigvis kun med danske kroner i ryggen. Denne gang har bl.a. Horsens Kommune spyttet i kassen med et tilskud på 800.000 PR-kroner, men skal serien løftes videre, er der brug for større kapital, vurderer Jesper Jørgensen. Han ser mod det tyske filmmarked, hvor der er flere penge i produktionerne.

- Det gode ved Counter-Strike er jo, at det er internationalt og stort i alle lande, så for os vil Nordtyskland f.eks. være et godt sted at kigge efter finansiering - der kunne måske være en e-sport-turnering syd for grænsen, som "GG Horsens" kunne deltage i, siger han med et grin.

- Vi regner med at lave en sæson 2, og det er også det, jeg lægger an til ved at undersøge international finansiering, f.eks. gennem tyske kontakter. Vi har også fundet en stor filmproducent, som skal hjælpe os med at komme til udlandet - gerne med danske skuespillere, men med udenlandsk finansiering, forklarer han.

I baggrunden har Julie Zangenberg, Julie Stougaard, Anders Brink Madsen, Jonas Schmidt, Carsten Bang og Lars Bom netop rundet en af seriens bærende scener af.

- Ooooog tak, lyder det på filmsettet på Fængslet. Endnu en optagelse er i kassen.

Et rumkapløb

For Wasabi Film er "GG Horsens" selskabets hidtil største produktion, og også en sejr, fordi serien skriver e-sport ind i dansk tv-historie. Alene det, at amerikanske Valve Corporation lader filmfolkene bruge Counter-Strike-in game-optagelser som en del af handlingen, er stort, mener Jesper Jørgensen.

- Det er der ikke andre, der har gjort før. Der har været sådan et "rumkapløb" i gang om at lave en velfungerede fiktionsserie om e-sport herhjemme. Counter-Strike er det største spil i verden, og der er ingen andre, der har lavet noget med i den her skala, så vi har vundet det rumkapløb. Og ikke bare i Danmark, for der er heller ikke rigtig streaming-tjenester, der er gået ind i det før, siger han om den vægt, han håber "GG Horsens" vil få.

Optagelserne i Horsens fortsætter maj ud. Derefter skal serien klippes, inden første afsnit til september sendes på TV Syd og TV2 Østjylland. Sideløbende lægges afsnittene på Youtube.

Julie Zangenberg har hovedrollen i "GG Horsens" som den jurastuderende, 22-årige Sandra, der imidlertid er mere vild med gaming end grundlovsforhør. I denne uge har skuespillerens arbejdssted været Fængslet, hvor nogle af nøglescenerne i serien er blevet optaget. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Brædstrup bobler efter 10 flade år

Der var engang... at Brædstrup var en driftig by med eget sygehus, eget rådhus og kommune, egen ret, masser af butikker, travle virksomheder og aktivt foreningsliv. Borgerne var med god grund stolte af deres by. Men så ramte centraliseringens bølge med voldsom kraft. 1. januar 2007 trådte kommunalreformen i kraft og efterlod Brædstrup som en del af Horsens Kommune. Tilbage i det lokale rådhus var kun en ensom borgerservice-afdeling. Samme år blev Retten i Brædstrup nedlagt og lagt ind under Horsens. Tinghuset blev rømmet, og både retsmøder og ansatte forsvandt. To år senere var det Brædstrup Sygehus, der blev ramt. De almindelige sygehusafdelinger lukkede, og i det store bygningskompleks, som i sin glansperiode var arbejdsplads for 200, er nu blot et livstilscenter. For Brædstrup var centraliseringen en mavepuster af rang. Byen ømmede sig og havde mere end svært ved at rumme sætningen "lagt ind under Horsens". Selvfølelsen kom under pres, og i 10 flade år talte byens borgere meget om mistet storhed og om, hvordan alt for meget gik deres næse forbi - og hvor synd det var for dem og byen. Det hjalp lidt, da Brædstrup blev udpeget som hjemsted for et nybygget hospice, der åbnede i 2015. Men det store skub kom først, da Horsens Kommune i 2017 besluttede at bruge 18 millioner kroner på en områdefornyelse. Lokale, driftige erhvervsfolk fulgte kort efter trop og besluttede at kaste penge og gode ideer ind i en række projekter. I dag bobler Brædstrup af byggeplaner. Og al selvmedlidenhed var udvisket, da DLG for kort tid siden besluttede at bygge ud for 100-200 millioner kroner. Investeringerne har givet ny selvtillid og tro på fremtiden. Forhåbentlig kan det omsættes til, at Brædstrup i næste step lykkes med at få løftet bymidten og de forfaldne ejendomme, der præger den. En udvikling, der allerede er i gang. Energi Midts forladte bygninger i centrum erstattes af et boligområde, og på grunden, hvor den nedslidte Brædstrup Kro tidligere stod, er håndværkerne i fuld gang, også med boliger. Så jo, nu bobler det i Brædstrup igen.

Annonce