Annonce
Hedensted

Private byggeprojekter blev 'glemt': - Det er fuldstændig uacceptabelt

Der går endnu en rum tid, inden de tunge maskiner kan drage mod Øster Snede. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Øster Snede lider lige nu under, at der ikke er byggeklar jord til to unavngivne bygherrer. Den ene var endda lige ved at se tankerne om lejligheder og parcelhusgrunde blive uforvarende skrottet af kommunen.

Øster Snede: Sædvanligvis er det udelukkende positive nyheder, når en privat bygherre ønsker at skabe udvikling i en mindre by.

I Øster Snede har det alligevel også medført en smule panderynker. For selvom to unavngivne aktører uafhængigt af hinanden praktisk talt står klar med spaden, må projekter indeholdende både lejligheder og udstykning af parcelhusgrunde endnu lade vente på sig.

Forarbejdet har nemlig haltet, så der er ganske enkelt ikke jord tilgængelig. I stedet må der afventes udarbejdelse af lokalplaner og kommuneplantillæg, som kan have alt fra halve til hele års ventetider.

Annonce

- Det er fuldstændig uacceptabelt, for det er så ubeskriveligt vigtigt - særligt i vores situation, hvor kommunens pengekasse ikke ligefrem bugner. Så når der kommer private, der vil købe og udstykke jord, så skal vi naturligvis rulle den røde løber ud og stå klar med hornmusik - og det har vi ikke været i det her tilfælde, siger byrådsmedlem og bysbarn Merete Skovgaard-Jensen (V).

Skal tilgodeses i planlægningen

Det ene projekt omfatter både udstykningen af parcelhusgrunde samt byggeriet af såkaldt tæt/lav beboelse i form af typisk række- eller dobbelthuse. De er tiltænkt en placering øst for byen ved Gesagervej.

Vi skal sove med støvlerne på og være maksimalt vågne på at handle. Vi har ikke råd til at sidde på hænderne, hvis nogen vil lave byggegrunde for os.

Merete Skovgaard-Jensen (V), byrådsmedlem

Her var man uforvarende tæt på at få sparket tankerne langt ud over sidelinjen i slutningen af sidste år, da boligrammen pludselig blev fjernet i forbindelse med udarbejdelsen af en ny kommuneplan.

Problemet blev der gjort opmærksom på og ændret i sidste øjeblik, men det tydeliggør alligevel et problem, der skal gøres op med, mener Merete Skovgaard-Jensen.

- Læren af det her må være, at vi ikke er gode nok til at få de private med, når vi laver kommuneplaner. Vi vidste jo godt, at der var interesse lige netop der, og så er det tudedumt, hvis ikke vi tilgodeser deres ønsker i planlægningen. Det er en måde at arbejde på, hvor der er plads til forbedring, siger hun.

Det andet projekt omfatter udstykningen af rundt regnet 20 parcelhusgrunde, men endnu er der end ikke fundet et areal dertil. Den oprindelige tanke viste sig nemlig af omfatte et boringsnært beskyttelsesområde.

Da kommuneplanen blev vedtaget december sidste år skete det også med tilføjelsen, at der skulle arbejdes for at skabe endnu en ny boligramme vest for Øster Snede.

Bysbarnet Merete Skovgaard-Jensen, der er valgt ind i byrådet for Venstre, håber ikke eksemplet fra Øster Snede også kan findes andre steder i Hedensted Kommune. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Hver 10. medarbejder i ældreplejen er syg: Kommunen sætter andre opgaver på pause for at sikre pleje

Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Kultur

Biograf-ejere gav aldrig op, men holder stadig filmfanen højt efter et kvart århundrede

AC Horsens

AC Horsens må undvære fire mand til testkampen mod Randers FC: Angriber træner med i HB Køge

For abonnenter

Mads og Lena fra 'Årgang 20': Hvis et af børnene ikke vil på tv længere, så stopper vi

Hedensted For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Horsens

Rent vand er ingen selvfølge: 145 lodsejere involveres i 1000 hektar stor jord-kabale

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Maiken har set flere af sine efterskolevenner sige farvel efter coronaen: - De bliver socialt udmattede, og så vil de hjem

Odder

Cyklister kan godt begynde at glæde sig: Snart kommer der nye cykelstier

Horsens For abonnenter

Slut med byrådspolitik: Nu skal Anne Lene Løvbjerg tale seniorernes sag over for byrådets politikere

Brædstrup

Vandværk lukker: Rensning af kulsyre i vandet vil blive for dyrt

Annonce