Annonce
Kultur

Prisvindere spiller lydsporet til "en snubletur ned ad bjerget Zen"

Nikolaj Svaneborg spille wurlitzer, klaver og synth, mens Jonas Kardyb klarer trommer og percussion i duoen Svaneborg Kardyb. Deres evner har indbragt dem adskillige priser. PR-foto
Årets Nye Danske Jazznavn indtager KulisseLageret på mandag. Med "simpel og afslappende musik, der samtidig er chancefyldt og risikobetonet".
Annonce

Horsens: Et af den danske jazz-scenes mest interessante navne, prisvindende Svaneborg Kardyb, kommer til Horsens.

Det er KulisseLageret, der mandag aften får besøg af den aarhusianske duo, der sidste år udgav albummet "Knob" og høstede titlerne Årets Danske Jazzkomponiost og Årets Nye Danske Jazznavn ved Danish Music Awards.

Derudover kan de kalde sig vindere i JazzDanmarks landsdækkende konkurrence for unge musikere, Jazzkonkurrencen 2019, skriver KulisseLageret om Svaneborg Kardyb, som har fået mange roser med på vejen siden udgivelsen af "Knob".

"Årets vinder formår, takket være stort kunstnerisk overskud, at levere simpel og afslappende musik, der samtidig er chancefyldt og risikobetonet - hvilket både gør sig gældende på deres plade og til deres koncerter. Resultatet af dette er, at gruppen på rekordtid har formået at etablere sig på den danske jazzscene, hvorfor de er naturlige vindere af Årets Nye Danske Jazznavn, lød det for eksempel ved Danish Music Awards.

KulisseLageret sætter også ord på duoens egenskaber:

"Musikken er skabt i de tidligste morgener, over den sorteste kaffe og er minimalistisk med et luftigt, sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger i et drømmende og groovy univers. Det er som at snuble ned ad bjerget Zen, få en ganerenser midt i menuen og opleve rastløshed blive tøjlet og ende beroligende," lyder det forud på for koncerten, der finder sted på mandag kl. 19.30.

Dørene åbner kl. 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce