Annonce
Erhverv

Prisvinder Oliver vil fremad i livet - blev selvstændig i studietiden

Oliver knokler med glæde Oliver Yousifs Paradis vandt prisen "årets butik". Nu fortæller han om det drive, der kan have ført til anerkendelsen. Nederlag må ikke stoppe dig, lyder det blandt andet fra den unge mand. Foto: Søren E. Alwan
26-årig Oliver Yousif er manden bag is-forretningen Paradis i Thonbogade og senest også indehaver af prisen "årets butik".

Horsens: Is-sæsonen er ved at være slut hos Paradis i Thonbogade.

Men der er stadig gejst og glæde hos indehaver Oliver Yousif, der vandt prisen "årets butik", da der 7. november blev uddelt priser ved Business Horsens' awardshow, Horsens Inspire.

Om overrækkelsen fortæller Oliver Yousif:

- Jeg blev helt mundlam. Jeg opfatter prisen som både en anerkendelse fra butikkens mange kunder og fra det øvrige erhvervsliv, der var med til at hylde os vindere på aftenen. Jeg er glad og stolt.

Jeg blev helt mundlam. Jeg opfatter prisen som både en anerkendelse fra butikkens mange kunder og fra det øvrige erhvervsliv, der var med til at hylde os vindere på aftenen. Jeg er glad og stolt.

Oliver Yousif

Først en webshop

Oliver Yousif købte Paradis Is i januar i år efter at have drevet Delons Pizza på hjørnet af Grønnegade og Nørregade fra 2017 til december 2018.

- Jeg fik en mulighed for at købe Paradis, og så greb jeg den, siger den i dag 26-årige Oliver Yousif, der allerede i sin tid som HF-studerende trådte ind på arbejdsmarkedet som selvstændig. Her åbnede han en webshop med salg af hudplejeprodukter.

Det gik midlertidig ikke, men det slog ikke den unge herre ud.

- Nederlag skal man lære af. Det må ikke stoppe dig. Man skal ikke give op på det grundlag, siger han.

Med købet af Paradis valgte han at takke ja til de 30 ansatte, der hidtil havde arbejdet i forretningen samt i filialen i Juelsminde, som han også overtog på samme tidspunkt. Medarbejderovertagelsen har han ikke fortrudt.

- Det er deres fortjeneste, at vi har fået så flot en pris. Vi knokler.

- Men jeg er også af den opfattelse, at man må komme ind i kampen, hvis man vil frem her i livet. Det har jeg altid lært og taget til mig, selvom jeg i min barndom og et stykke ind i min ungdom har været en lidt usikker dreng, siger Oliver Yousif.

Annonce

At tro på det

Han erkender, at brancheskiftet fra pizza til is har været en hektisk omgang og svært. Men med god hjælp fra medarbejderne er han nu kommet godt ind i tingene.

I juli i år flyttede han ind i sin egen ejerlejlighed på 110 kvm i midtbyen med god opbakning fra sin familie - ikke langt fra forretningen.

- Min far og mor har vist mig, at man i livet skal tage chancer, tro på sig selv og arbejde sig frem. Penge kommer ikke af sig selv, det kræver hårdt arbejde og vilje.

Oliver Yousifs familie er oprindeligt fra Irak, hvorfra de måtte flygte, da Oliver Yousif var otte år, på grund af borgerkrig og af religiøse årsager.

- Vi tog til Jordan. Derfra måtte min far tage videre, og vi så ham ikke i tre år.

- Vi gik fra at have alt derhjemme til intet at eje. Men det har jeg aldrig kunnet mærke på mine forældre. Da vi blev genforenet i Danmark, havde min far arbejde på det gamle Danish Crown, og min mor fik straks arbejde - i rengøringsbranchen. Derfra skabte de et godt liv på ny og lærte mig at kæmpe mig frem og turde gå efter det, jeg føler er rigtig, fortæller Oliver Yousif.

Oliver Yousif fra is-butikken Paradis i Thonbogade er stolt af at have modtaget prisen "årets butik" - han har i en ung alder valgt at satse på erhvervslivet frem for fester og fritid. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

En prioritering

Valget om at blive selvstændig i en ung alder har, forklarer Oliver Yousif, haft konsekvenser. Fritid med venner og en kæreste har der ikke været meget tid til.

- Jeg har rigtig gode venner, men jeg er ofte meget optaget af arbejde. Det er mit valg og mine prioriteter - jeg vil gerne arbejde meget nu, mens jeg er ung, og hvor jeg virkelig har energien til det, siger han.

Oliver Yousif arbejder bedst under pres, fortæller han, og har alligevel for sin egen skyld forsøgt at forberede sig til 2020, blandt andet ved at ansætte en daglig leder til butikken.

- Jeg kan godt lide at tænke langsigtet og få det bedste ud af tingene - gode investeringer, de kan komme mig til gode på længere sigt. Jeg er også i gang med nye planer ved siden af Paradis Is, men det vil jeg ikke komme nærmere ind på lige nu, lyder det fra Oliver Yousif.

I januar og februar er butikken lukket for så at åbne til marts og traditionen tro her byde på gratis is på første åbningsdag.

Oliver Yousif købte Paradis i januar i år. Inden da var han indehaver af Delons Pizza fra 2017 til december 2018. Foto: Søren E. Alwan
Med købet af Paradis valgte Oliver Yousif at takke ja til de 30 ansatte, der hidtil havde arbejdet i forretningen. Prisen "årets pris" er deres store fortjeneste, mener han. Foto: Søren E. Alwan
Selvom is-sæsonen er ved at være slut for i år, og butikken ikke længere har åben hver dag, er der ikke lukket for glæde, idéer og gåpåmod hos stedets indehaver. Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Rekordmange ledige stillinger - virksomheder afviser ordrer

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Horsens

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Odder

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Erhverv For abonnenter

Lige flyttet til Horsens: Nu er stort fødevarefirma solgt til kapitalfond

Hedensted

Juelsminde Lægehus sikrer bemandingen: 35-årig læge er klar til at tage over efter Frandsen

Annonce