Annonce
Horsens

Pretty Maids samler op på fortiden - og på vinylen

Pretty Maids og forsanger Paul Christensen har de seneste år spillet en række koncerter i Horsens, bl.a. som opvarmning for Kiss 9. maj 2017 i Forum Horsens. Desuden er julekoncerterne på Horsens Ny Teater blevet en tradition. Arkivfoto: Frederikke Brandt
Bandet med rødder i Horsens og Vejle genudgiver en række album og er samtidig tæt på at være færdigt med nyt album, som planlægges udsendt i efteråret.

Horsens: Et nyt album i støbeskeen, cd- og vinyl-genudgivelser af tidligere album og så lige et par festival-koncerter eller fem.

Jo, der er rigeligt at holde øje med for alle de mange fans af Pretty Maids - og for bandets to frontfigurer, sanger Ronnie Atkins alias Paul Christensen og guitarist Ken Hammer alias Kenneth Hansen.

De to har på det seneste tilbragt en del dage og timer sammen i byen, hvor hele rock-eventyret begyndte: Horsens. For de lejede en af de hotellejligheder, Teaterhotellet udbyder på Søndergade, og her fødtes sangene til det nye album.

Sangene kommer i kassen i et tæt samarbejde både med de tre andre i bandet, bassist Rene Shades, trommeslager Allan Sørensen samt keyboardspiller og guitarist Chris Laney - og med den erfarne Jacob Hansen, som har produceret Pretty Maids seneste album.

- Vi er rimelig tæt på at være færdige, siger Paul Christensen om albummet, der er planlagt til at udkomme i efteråret.

Pretty Maids på vinyl og i boks

  • 12 album i en boks og otte album på vinyl - det er udspillet fra Pretty Maids.
  • Cd-boksen "A Blast From the Past" indeholder studie-albummene "Scream" (1994), "Spooked" (1997), "Anything Worth Doing Is Worth Overdoing" (1999), "Carpe Diem" (2000), "Planet Panic" (2002), "Wake Up to the Real World" (2006), "Pandemonium" (2010), "Motherland" (2013) og "Kingmaker" (2016) samt live-albummene "Screamin' Live" (1995), "Alive At Least" (2003) og "Louder Than Ever" (2014).
  • De otte album, der nu er udsendt på vinyl i begrænset oplag, er "Scream", "Spooked", "Anything Worth Doing Is Worth Overdoing", "Carpe Diem", "Planet Panic", "Wake Up To The Real World", "Pandemonium" og "Motherland".

Live og på dvd

I kalenderen står også arbejdet med en redigere en dvd, baseret på optagelser fra de sidste måneder af 2018.

Det centrale materiale er Pretty Maids' koncert på Knock Out Festival i tyske Karlsruhe.

- Måske kombinerer vi det med materiale fra de to koncerter, vi i november spillede i Tokyo, fortæller Paul Christensen.

Her fik det japanske publikum "Future World"-albummet i fuld længde, og det vil nok sætte sit præg på dvd'en, der bliver tilgængelig næste år.

Annonce

Kun få sommer-job

I kalenderen står lige nu blot tre koncerter til sommer, den ene på den københavnske Copenhell-festival.

Selv om der måske føjes endnu et par job til, bliver det ikke en tæt sommer for bandet.

- Vi har turneret rigtig meget siden efteråret 2016, så i år begrænser vi det til de få sommerjob og nogle koncerter i november og december, fortæller Paul Christensen.

Og selv om det endnu ikke er aftalt, må det formodes, at bandet følger traditionerne og spiller en af december-koncerterne på Horsens Ny Teater.

I Paul Christensens kalender står desuden, at han fra sidst i marts frem til slutningen af august turnerer verden rundt med det tyske "Avantasia"-show, der samler en række kendte musikere.

Sangeren fra Vejle deltager for tredje gang

- Det er et voldsomt stort show, det er sjovt, og det er en superfed platform for at få Pretty Maids' navn ud, siger han.

Annonce

Mange nye fans

Det nærmeste, "Avantasia" kommer på Danmark, er Hamburg og Stockholm. Så de danske fans, der ikke vil rejse efter oplevelsen, må tage til takke med den aktuelle genudgivelse af Pretty Maids' album: de 12 seneste som cd'er i en boks, "A Blast From the Past", og otte af dem på vinyl (se faktaboksen).

- Mange har på de sociale medier spurgt, om vi ville udgive de seneste album på vinyl, og i lyset af, at mange nye fans er kommet til det seneste årti, besluttede vi at gøre noget ved sagen, siger Paul Christensen.

Det har været lidt af en udfordring, fordi flere forskellige pladeselskaber har været indblandet. Men rettighederne til musikken har Paul Christensen og Kenneth Hansen siden 1995 sikret sig, og derfor er aftalen om genudgivelserne kommet i hus med Frontier Records, som har udgiver bandets seneste mange album.

Paul Christensen erkender, at det også ville være oplagt at genudgive de fem første album, bl.a. "Red Hot And Heavy" fra 1984 og "Future World" fra 1987, der sikrede Pretty Maids berømmelse langt ud over de danske grænser. Men her sidder Sony Music med rettighederne.

- Muligvis lykkes det os også at få dem ud igen, siger Paul Christensen.

Annonce
Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Erhverv For abonnenter

På tirsdag åbner Horsens' største bilforretning: Tre etablerede mærker får selskab af nyt, sporty bilmærke

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Sport For abonnenter

Khalil Ahmad glippede millionkontrakten i NBA - få måneder senere sad han ensom i Keflavik: Mød Horsens IC-stjernen, der stadig drømmer om en returbillet over Atlanten

Horsens

Cyklist undrer sig: I weekenden er gadelyset tændt - i hverdagen kører han på arbejde i bælgravende mørke

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Horsens

Sauna var årsag til, at brandvæsenet måtte i aktion

AC Horsens For abonnenter

Storsejr i testkamp gav to positive og to negative svar

Kultur For abonnenter

Hårde tider og mere end fem timers debat i byrådssalen: Køb af Bygholm Gods udløste i 1922 et kvartals ekstra skat til Horsens-borgerne

Annonce