Annonce
Horsens

Pretty Maids samler op på fortiden - og på vinylen

Pretty Maids og forsanger Paul Christensen har de seneste år spillet en række koncerter i Horsens, bl.a. som opvarmning for Kiss 9. maj 2017 i Forum Horsens. Desuden er julekoncerterne på Horsens Ny Teater blevet en tradition. Arkivfoto: Frederikke Brandt
Bandet med rødder i Horsens og Vejle genudgiver en række album og er samtidig tæt på at være færdigt med nyt album, som planlægges udsendt i efteråret.

Horsens: Et nyt album i støbeskeen, cd- og vinyl-genudgivelser af tidligere album og så lige et par festival-koncerter eller fem.

Jo, der er rigeligt at holde øje med for alle de mange fans af Pretty Maids - og for bandets to frontfigurer, sanger Ronnie Atkins alias Paul Christensen og guitarist Ken Hammer alias Kenneth Hansen.

De to har på det seneste tilbragt en del dage og timer sammen i byen, hvor hele rock-eventyret begyndte: Horsens. For de lejede en af de hotellejligheder, Teaterhotellet udbyder på Søndergade, og her fødtes sangene til det nye album.

Sangene kommer i kassen i et tæt samarbejde både med de tre andre i bandet, bassist Rene Shades, trommeslager Allan Sørensen samt keyboardspiller og guitarist Chris Laney - og med den erfarne Jacob Hansen, som har produceret Pretty Maids seneste album.

- Vi er rimelig tæt på at være færdige, siger Paul Christensen om albummet, der er planlagt til at udkomme i efteråret.

Annonce

Pretty Maids på vinyl og i boks

  • 12 album i en boks og otte album på vinyl - det er udspillet fra Pretty Maids.
  • Cd-boksen "A Blast From the Past" indeholder studie-albummene "Scream" (1994), "Spooked" (1997), "Anything Worth Doing Is Worth Overdoing" (1999), "Carpe Diem" (2000), "Planet Panic" (2002), "Wake Up to the Real World" (2006), "Pandemonium" (2010), "Motherland" (2013) og "Kingmaker" (2016) samt live-albummene "Screamin' Live" (1995), "Alive At Least" (2003) og "Louder Than Ever" (2014).
  • De otte album, der nu er udsendt på vinyl i begrænset oplag, er "Scream", "Spooked", "Anything Worth Doing Is Worth Overdoing", "Carpe Diem", "Planet Panic", "Wake Up To The Real World", "Pandemonium" og "Motherland".

Live og på dvd

I kalenderen står også arbejdet med en redigere en dvd, baseret på optagelser fra de sidste måneder af 2018.

Det centrale materiale er Pretty Maids' koncert på Knock Out Festival i tyske Karlsruhe.

- Måske kombinerer vi det med materiale fra de to koncerter, vi i november spillede i Tokyo, fortæller Paul Christensen.

Her fik det japanske publikum "Future World"-albummet i fuld længde, og det vil nok sætte sit præg på dvd'en, der bliver tilgængelig næste år.

Kun få sommer-job

I kalenderen står lige nu blot tre koncerter til sommer, den ene på den københavnske Copenhell-festival.

Selv om der måske føjes endnu et par job til, bliver det ikke en tæt sommer for bandet.

- Vi har turneret rigtig meget siden efteråret 2016, så i år begrænser vi det til de få sommerjob og nogle koncerter i november og december, fortæller Paul Christensen.

Og selv om det endnu ikke er aftalt, må det formodes, at bandet følger traditionerne og spiller en af december-koncerterne på Horsens Ny Teater.

I Paul Christensens kalender står desuden, at han fra sidst i marts frem til slutningen af august turnerer verden rundt med det tyske "Avantasia"-show, der samler en række kendte musikere.

Sangeren fra Vejle deltager for tredje gang

- Det er et voldsomt stort show, det er sjovt, og det er en superfed platform for at få Pretty Maids' navn ud, siger han.

Mange nye fans

Det nærmeste, "Avantasia" kommer på Danmark, er Hamburg og Stockholm. Så de danske fans, der ikke vil rejse efter oplevelsen, må tage til takke med den aktuelle genudgivelse af Pretty Maids' album: de 12 seneste som cd'er i en boks, "A Blast From the Past", og otte af dem på vinyl (se faktaboksen).

- Mange har på de sociale medier spurgt, om vi ville udgive de seneste album på vinyl, og i lyset af, at mange nye fans er kommet til det seneste årti, besluttede vi at gøre noget ved sagen, siger Paul Christensen.

Det har været lidt af en udfordring, fordi flere forskellige pladeselskaber har været indblandet. Men rettighederne til musikken har Paul Christensen og Kenneth Hansen siden 1995 sikret sig, og derfor er aftalen om genudgivelserne kommet i hus med Frontier Records, som har udgiver bandets seneste mange album.

Paul Christensen erkender, at det også ville være oplagt at genudgive de fem første album, bl.a. "Red Hot And Heavy" fra 1984 og "Future World" fra 1987, der sikrede Pretty Maids berømmelse langt ud over de danske grænser. Men her sidder Sony Music med rettighederne.

- Muligvis lykkes det os også at få dem ud igen, siger Paul Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med foldekniv spyttede kvinde i ansigtet

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce