Annonce
Horsens

Pretty Maids samler op på fortiden - og på vinylen

Pretty Maids og forsanger Paul Christensen har de seneste år spillet en række koncerter i Horsens, bl.a. som opvarmning for Kiss 9. maj 2017 i Forum Horsens. Desuden er julekoncerterne på Horsens Ny Teater blevet en tradition. Arkivfoto: Frederikke Brandt
Bandet med rødder i Horsens og Vejle genudgiver en række album og er samtidig tæt på at være færdigt med nyt album, som planlægges udsendt i efteråret.

Horsens: Et nyt album i støbeskeen, cd- og vinyl-genudgivelser af tidligere album og så lige et par festival-koncerter eller fem.

Jo, der er rigeligt at holde øje med for alle de mange fans af Pretty Maids - og for bandets to frontfigurer, sanger Ronnie Atkins alias Paul Christensen og guitarist Ken Hammer alias Kenneth Hansen.

De to har på det seneste tilbragt en del dage og timer sammen i byen, hvor hele rock-eventyret begyndte: Horsens. For de lejede en af de hotellejligheder, Teaterhotellet udbyder på Søndergade, og her fødtes sangene til det nye album.

Sangene kommer i kassen i et tæt samarbejde både med de tre andre i bandet, bassist Rene Shades, trommeslager Allan Sørensen samt keyboardspiller og guitarist Chris Laney - og med den erfarne Jacob Hansen, som har produceret Pretty Maids seneste album.

- Vi er rimelig tæt på at være færdige, siger Paul Christensen om albummet, der er planlagt til at udkomme i efteråret.

Annonce

Pretty Maids på vinyl og i boks

  • 12 album i en boks og otte album på vinyl - det er udspillet fra Pretty Maids.
  • Cd-boksen "A Blast From the Past" indeholder studie-albummene "Scream" (1994), "Spooked" (1997), "Anything Worth Doing Is Worth Overdoing" (1999), "Carpe Diem" (2000), "Planet Panic" (2002), "Wake Up to the Real World" (2006), "Pandemonium" (2010), "Motherland" (2013) og "Kingmaker" (2016) samt live-albummene "Screamin' Live" (1995), "Alive At Least" (2003) og "Louder Than Ever" (2014).
  • De otte album, der nu er udsendt på vinyl i begrænset oplag, er "Scream", "Spooked", "Anything Worth Doing Is Worth Overdoing", "Carpe Diem", "Planet Panic", "Wake Up To The Real World", "Pandemonium" og "Motherland".

Live og på dvd

I kalenderen står også arbejdet med en redigere en dvd, baseret på optagelser fra de sidste måneder af 2018.

Det centrale materiale er Pretty Maids' koncert på Knock Out Festival i tyske Karlsruhe.

- Måske kombinerer vi det med materiale fra de to koncerter, vi i november spillede i Tokyo, fortæller Paul Christensen.

Her fik det japanske publikum "Future World"-albummet i fuld længde, og det vil nok sætte sit præg på dvd'en, der bliver tilgængelig næste år.

Kun få sommer-job

I kalenderen står lige nu blot tre koncerter til sommer, den ene på den københavnske Copenhell-festival.

Selv om der måske føjes endnu et par job til, bliver det ikke en tæt sommer for bandet.

- Vi har turneret rigtig meget siden efteråret 2016, så i år begrænser vi det til de få sommerjob og nogle koncerter i november og december, fortæller Paul Christensen.

Og selv om det endnu ikke er aftalt, må det formodes, at bandet følger traditionerne og spiller en af december-koncerterne på Horsens Ny Teater.

I Paul Christensens kalender står desuden, at han fra sidst i marts frem til slutningen af august turnerer verden rundt med det tyske "Avantasia"-show, der samler en række kendte musikere.

Sangeren fra Vejle deltager for tredje gang

- Det er et voldsomt stort show, det er sjovt, og det er en superfed platform for at få Pretty Maids' navn ud, siger han.

Mange nye fans

Det nærmeste, "Avantasia" kommer på Danmark, er Hamburg og Stockholm. Så de danske fans, der ikke vil rejse efter oplevelsen, må tage til takke med den aktuelle genudgivelse af Pretty Maids' album: de 12 seneste som cd'er i en boks, "A Blast From the Past", og otte af dem på vinyl (se faktaboksen).

- Mange har på de sociale medier spurgt, om vi ville udgive de seneste album på vinyl, og i lyset af, at mange nye fans er kommet til det seneste årti, besluttede vi at gøre noget ved sagen, siger Paul Christensen.

Det har været lidt af en udfordring, fordi flere forskellige pladeselskaber har været indblandet. Men rettighederne til musikken har Paul Christensen og Kenneth Hansen siden 1995 sikret sig, og derfor er aftalen om genudgivelserne kommet i hus med Frontier Records, som har udgiver bandets seneste mange album.

Paul Christensen erkender, at det også ville være oplagt at genudgive de fem første album, bl.a. "Red Hot And Heavy" fra 1984 og "Future World" fra 1987, der sikrede Pretty Maids berømmelse langt ud over de danske grænser. Men her sidder Sony Music med rettighederne.

- Muligvis lykkes det os også at få dem ud igen, siger Paul Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce