Annonce
Brædstrup

Pres på aktivitetscenter: Nu vil politikere problemet til livs

Der er masser af liv i Aktivitetscenter Søndergården, hvor blandt andet Datastuen hver sæson tiltrækker mange ældre, som gerne vil være dygtigere til it og internet. De mange aktive har dog sat pres på lokalerne i aktivitetscentret. Arkivfoto: Søren E. Alwan
I højsæsonen benytter mellem 300 og 400 ældre hver uge aktivitetscenteret Søndergården i Brædstrup. Det er flere, end det lokale ældrecenter kan klare, og derfor vil det politiske flertal bag budgetaftalen nu forbedre forholdene.
Annonce

Brædstrup: Der er pres på det lokale aktivitetscenter på Søndergården i Brædstrup, og sådan har det været i en årrække. Derfor vil det politiske flertal bag budgetaftalen for 2020 i Horsens Kommune nu have analyseret forholdene, så man kan komme pladsproblemerne til livs.

Helt konkret skal der ske en udvidelse af de eksisterende aktivitetscentre i både Brædstrup og Egebjerg, og finansieringen skal ske inden for velfærds- og sundhedsudvalgets anlægsramme. Det betyder dog ikke, at der kommer nye mursten på Aktivitetscenter Søndergården på Søndergade i Brædstrup, lyder det fra udvalgsformanden.

- Vi vil gerne udvide aktivitetsmulighederne i Søndergården. Om det betyder, at vi kan få flere lokaler på Søndergården, det skal vi nu have undersøgt. Vi planlægger ikke umiddelbart, at vi skal til at bygge, men vi vil prøve at forbedre mulighederne inden for de eksisterende rammer. Vi har et stort pres på Søndergården, så derfor forsøger vi, om vi kan give brugerne nogle bedre forhold, siger Ellen T. Schmidt (S).

Vi har et stort pres på Søndergården, så derfor forsøger vi, om vi kan give brugerne nogle bedre forhold.

Ellen T. Schmidt (S), formand for velfærds- og sundhedsudvalget

Annonce

Administration i spil

Venstre er ikke en del af årets budgetaftale, men i forbindelse med forhandlinger om næste års budget havde partiet også forbedringer på Søndergården på ønskelisten. Byrådsmedlem Jørgen Korshøj (V) er derfor godt tilfreds med, at det punkt kom med i den endelige aftale.

- Der er et stort pres på Søndergården. Vores idé i Venstre er, at man kunne se på strukturen på stedet. Måske er der nogle administrative kontorer i dag, som kunne flyttes ud fra Søndergården, så der bliver mere plads. Men hvad der skal ske, må analysen vise, siger Jørgen Korshøj (V).

Aktivitetscenteret Søndergården bliver hver uge benyttet af 300 til 400 ældre i højsæsonen i vinterhalvåret. Centret tilbyder byens ældre et væld af aktiviteter lige fra kreative håndværk til pc-kurser, madlavning og motionstilbud.

I forbindelse med budgetforliget er det også besluttet, at Søndergården sammen med ni andre ældrecentre i kommunen i fremtiden også skal give tilbud om træning og genoptræning. Partierne bag budgetaftalen lægger således op til en helt ny model for genoptræning i kommunen, hvor genoptræning efter sygdom og indlæggelser skal tage udgangspunkt i nærmiljøet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Her er tallene, du ikke må se: 48 smittede med minkvariant i Region Midtjylland

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Horsens

Horsens-pige indkaldt til landsholdet

Annonce