Annonce
Hedensted

Premiere på Strandhotellet: Udstrakt langfinger var et højdepunkt

Sketchen "Anderledes som os" er en fuldtræffer takket være gode præstationer af Anja Vennberg som terapeut, Allan E. Fuhrmann som en mand med Tourettes og Kristian Kragh, der stammer. Foto: Søren E. Alwan
Julle Revyen er denne gang mere landsdækkende end lokal i sine emnevalg. Der laves sjov med krænkelseskultur og andre tendenser i tiden.
Annonce

Juelsminde: Man kan slippe afsted med meget, når det sker på en revyscene.

Og endnu mere når en karakter på scenen har Tourettes, som det er tilfældet i en sketch i årets udgave af Halløj på Strandhotellet.

Revyen havde premiere fredag, og de pludselige udbrud og de strittende langfingre fra den Tourettes-ramte mand gik rent ind. Publikum morede sig højlydt over ham og de to øvrige karakterer i ”Anderledes som os”.

Sketchen foregår i første akt og er forfattet af revyens selvudnævnte ”Gammel Nok’ere”, instruktør Erik Vestergaard og Peer Ødegaard, der spiller med på scenen.

De to veteraner har skrevet tekst til 15 af revyens 29 numre. Både i deres egne tekster og dem, de har udvalgt af andre forfattere, bliver tidens tendenser taget op, som det hører sig til i en revy.

Halløj på Strandhotellet

  • Har undertitlen ”nu med plads til leg”.
  • Varighed: 2 timer, inkl. pause.
  • På scenen: Allan Egeløv Fuhrmann, Kristian Kragh Jensen, Jan Kenneth Larsen, Dorte K. Rasmussen, Bente Rode, Anja Vennberg og Peer Ødegaard.
  • Andre medvirkende: Erik Vestergaard (instruktør) og Kim Maarup (musik).
  • Revyen opføres lørdag 16. november samt tre dage i næste uge: torsdag, fredag og lørdag, altså 21-23. november.
Annonce

Papirklip a la Britta

En mand, hvis kone er blevet veganer, får i åbningsnummeret berettet om sine kvaler. I et efterfølgende nummer kommer persondatabeskyttelse under behandling, da to patienter forsøges indkaldt til lægen.

Der er også den kedelige bibliotekar, der føler sig lidt overset, når det kommer til Me Too og seksuelle tilnærmelser.

Svindleren Britta Nielsen bliver til gengæld ikke overset. Hendes topaktuelle sag flettes sammen med Kim Larsen-sange, heriblandt Papirklip. Det kommer der både sjov og god musik ud af.

Man har i det hele taget fat i nogle velvalgte melodier i revyen.

Den musikalske reklameblok, som afslutter første akt og indleder anden akt, fungerer vældig godt, også fordi revyskuespillerne er dygtige sangere.

Anja Vennberg, der er med i revyen for anden gang, får mulighed for at vise sit store sangtalent i nummeret ”Riv maskerne af”, som bruger musikken fra Ozzy Osbourne-sangen Dreamer og tjener som et mere seriøst indslag.

Annonce

Mindre rolle til det lokale

Halløj på Strandhotellet spiller hvert andet år. Tilbage i 2017 var det igangværende kommunalvalg en stor inspirationskilde, som var med til at gøre revyen meget lokal.

Det lokale spiller en mindre rolle denne gang, men ”Glyngøhøvdingen”, borgmester Kasper Glyngø, bliver stillet nogle skarpe spørgsmål, og ”ÅG, Michael og lille Malene”, der leder hver sit ejendomsmæglerkontor i Juelsminde, slår en handel af. Dertil kommer andre lokale krydderier.

Suffløren måtte hjælpe et par gange. Der var et kortvarigt mikrofonproblem i et enkelt nummer. Men premieren kørte derudover på skinner.

Der var en hel del ledige pladser, men publikum nok til at skabe en stemning. Revyen fik en ordentlig applaus og på vej ud hørtes kommentaren ”den var sgu meget sjov”.

To kendte tv-programmer får plads på scenen. Her ses den korte, men sjove sketch "Vild med svans". Foto: Søren E. Alwan
Peer Ødegaard og Jan K. Larsen som ægteparret, der drikker morgen, middag og aften. Jan K. Larsens karakter fik dele af publikum til at storgrine. Foto: Søren E. Alwan
"Sort stue" byder på ordspil og jokes, der også udspringer af det lokale. Foto: Søren E. Alwan
Kristian Kragh er en dygtig sanger. Han har tidligere stået på scenen på Palsgaard Sommerspil og havde en god debut i Julle Revyen. Foto: Søren E. Alwan
Revyen havde i flere omgange fat på krænkelseskulturen for at vende den på hovedet. Foto: Søren E. Alwan
Lokale firmaer fik en sang hver i reklameblokken, som bød på velvalgte melodier og bidrog til den gode stemning på hotellet. Foto: Søren E. Alwan
Der er ikke de politisk korrekte hilsner, som manden med Tourettes har tilbøjeligheder til i nummeret "Anderledes som os". Foto: Søren E. Alwan
"Sort stue" byder på ordspil og jokes, der også udspringer af det lokale. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce