Annonce
Ikast-Brande

Præstepar bliver genhuset i sommerhus

Sognepræst Arne Kiel Nielsen og hustruen Lisbet har haft gang i flyttekasserne. Foto: Peter Hald
Præstebolig i Nørre Snede bliver renoveret, så sognepræst Arne Kiel Nelsen og hustruen Lisbet flytter i sommerhus.

Nr. Snede: For nylig holdt der to store flyttebiler ved præsteboligen på Rørbækvej i Nørre Snede. Men bare rolig. Sognepræst Arne Kiel Nielsen og hans hustru Lisbet er ikke ved at flytte fra byen. De er bare midlertidigt flyttet ud i deres sommerhus i Vesterlund.

Sagen er, at den over 60 år gamle præstebolig skal renoveres fra kælder til kvist. Især kælderen og taget trænger til en kærlig hånd, og så skal der installeres et kombineret varmegenindvindings- og ventilationsanlæg i den store gamle rødstensbygning.

Mens håndværkerne har travlt og rumsterer på livet løs, kan Lisbet og Arne Kiel bo i sommerhuset syd for Rørbæk Sø. Når renoveringen er overstået om tre måneder, flytter de tilbage til en bolig, der kan leve op til moderne standarder.

- Vi har boet her i 22 år, og vi kan godt se, at der skal gøres noget. Ikke mindst kælderen trænger til en omgang, da den jo også bruges af børneklubben Spiren. Klubben har pause frem til august, og herefter kan børnene glæde sig til nogle betydeligt bedre lokaler. Indeklimaet bliver også bedre, da vi får installeret ventilationsanlægget, fortæller Lisbet Kiel.

Annonce
For nylig var disse flyttelastbiler i aktion ved præsteboligen. Om tre måneder kommer de igen. Foto: Peter Hald

Stort projekt

- Det er et stort projekt, da det løber op i cirka 1,5 millioner kroner. Der bliver lavet rigtig meget. Ud over kælderen kommer der nyt tag med tre nye kviste på, og gulvene i stuen slibes. Det er lokale håndværkere, der udfører arbejdet, da firmaet HD Byg i Ejstrupholm har fået opgaven, fortæller Arne Kiel Nielsen.

Præsteparret er glade for, at deres bolig får et løft. De har boet i det store hus på Rørbækvej 9 siden 1997, hvor Arne Kiel Nielsen blev ansat som præst i Nørre Snede sogn. Arne Kiel og også Lisbet, der er kirkekulturmedarbejder, fortsætter adskillige år, da alderen ikke tynger dem. Arne Kiel er 60 år og Lisbet 62.

- Det er et godt hus, og det er det sted, vi har boet i længst tid. Før vi kom til Nørre Snede, var vi meget omkringfarende, blandt andet fordi vi flere gange var udstationeret i Etiopien. Jeg talte mig frem til, at vi flyttede 22 gange, før vi slog os ned her, fortæller Lisbet Kiel.

Mens renoveringen står på, er kirkekontor-funktionen midlertidigt flyttet til sognehuset på Rørbækvej 9 C.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

33-årig på tyvetogt i midtbyen

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce