Annonce
Horsens

Præst afløst af vikar: Fastansættelse må vente

Jane Fromberg er ansat som vikar ved Tolstrup Kirke (billedet) og Kattrup Kirke. Arkivfoto
Den nuværende præstebolig skal rives ned. Først når en ny står klar, kan menighedsrådet ansætte en kommende sognepræst.
Annonce

Gedved: Sognepræst ved Kattrup og Tolstrup kirker Jytte Ibsen gik på pension pr. 1. august.

Men det kan have længere udsigter med at få ansat en ny, fast sognepræst.

Det fortæller formand for menighedsrådet i Kattrup-Tolstrup sogne, Niels Anders Lund Svendsen.

- Vi har nu fået en vikarpræst - foreløbig for et halvt år. Det er biskoppen, der har foranstaltet det. Vi har selvfølgelig i Kattrup- Tolstrup Menighedsråd ønsket at få en vikarpræst, for vi kan ikke få en fastansat præst endnu, fortæller formanden.

Hvornår en ny præst kan fastansættes, afhænger af, hvornår en ny præstebolig kan stå klar.

- Det er sådan, at den nuværende præstebolig i Gedved bliver nedlagt. Der skal ske noget omstrukturering, for boligen skal ikke ligge op og ned af sognegården. Det betyder, at boligen bliver revet ned på et tidspunkt. Sognegården bliver liggende, og så skal der bygges en ny præstebolig i Gedved, fortæller Niels Anders Lund Svendsen.


Sognegården bliver liggende, og så skal der bygges en ny præstebolig i Gedved.

Niels Anders Lund Svendsen, menighedsrådsformand


Da Jytte Ibsen i sin tid blev ansat, blev der bygget en ny præstebolig på Skovvej - den er fra 80'erne. Og fordi man i sognene ønskede at have en egentlig bygning til konfirmander og til møder, blev et sognehus bygget i forbindelse med præsteboligen.

- Men nu er det et krav, at præsteboligen skal ligge lidt mere privat. Vi kan ikke slå stillingen op, før boligen står klar. Man er begyndt at kigge på grund, men det er provstiet, der står for byggeriet, fortæller formanden.

Annonce

Erfaren vikar

Den nye vikarpræst hedder Jane Fromberg. Hun har været præst i 15 år. Hun kommer fra Fyn, men er flyttet til Jylland. Hun startede pr. 1. august, og hun skal også stå for konfirmandundervisningen.

- Hvis hele byggeprocessen skulle tage længere tid end det halve år, bliver der ansat vikar for det næste halve år, så vi har mulighed for, at Jane Fromberg kan fortsætte, indtil den faste stilling bliver opslået, siger Niels Anders Lund Svendsen.

Det bliver ikke kun menighedsrådet i Kattrup-Tolstrup, der til sin tid skal tage sig af ansættelsen. De andre menighedsråd i Voer Herreds pastorat er også med til at ansætte den kommende præst, som det også var tilfældet, da  sognepræst Troels Bering blev ansat i Gangsted-Søvind.

På grund af coronakrisen finder Jytte Ibsens afskedsgudstjenester først sted 11. oktober i både Kattrup og Tolstrup kirker med efterfølgende reception.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce