Annonce
Horsens

Se video: Eksplosiv gymnastik-fest kan blive endnu større

Forum kan blive base for en fyrig festival, der fejrer vild, akrobatisk gymnastik.

Horsens: En flamme skyder op, puf, og ind på gulvet hamrer endnu en gymnast i fuld fart. Sætter af og skyder op mod loftet i Forum Horsens, skruer rundt, rundt, rundt, rundt og lander. Publikum jubler, som havde de oplevet det afgørende mål i en VM-fodboldfinale.

Der var skruet godt og grundigt op for energien både på gulvet og på publikumsrækkerne i Forum Horsens fredag og lørdag.

I en ramme af pyroteknik, høj pumpet musik og gymnastisk akrobatik fyldte den alternative konkurrence Faceoff den store hal på Langmarksvej for tredje år i streg. En stribe af de bedste gymnaster fra de nordiske lande udfordrede hinanden i en powerdyst, hvor det handler lige så meget om at underholde som om at lande de vilde spring korrekt.

Lørdagens show var udsolgt flere måneder i forvejen, og folkene bag konkurrencen, der har fået international opmærksomhed, er klar til at sætte barren højere i Horsens.

- Forum Horsens er et fantastisk sted at have Faceoff, siger talsmand Thomas Khanna.

Annonce

Forum Horsens er et fantastisk sted at have Faceoff.

Thomas Khanna, Faceoff

Ambitioner med flere lag

- Jørn (Juul, leder af Forum Horsens, red.) er fed at arbejde sammen med, og der er ikke meget, der ikke kan lade sig gøre rent afviklingsmæssigt. I år har vi for eksempel udvidet programmet med konkurrencer om fredagen, og ud af det opstod ideen om at lave et camp-område. Det fik vi uden videre lov til omme bag stadion, hvor omkring 100 kan overnatte. Den slags er der potentiale i, og vi leger med tanken om at udvikle Faceoff til en festival, forklarer Thomas Khanna.

Faceoff-folkene har allerede gang i en dialog med Horsens Kommune om det fremtidige samarbejde, uddyber han, og der er flere lag i det energimættede gymnastikstævnes ambitioner.

DGI og DIF har udpeget Horsens som en af landets Bevæg dig for livet-kommuner. Det forpligter kort sagt kommunen til at få mange flere borgere ud at røre sig og opleve idræt i de kommende år.

I Horsens er målet frem mod 2024 at få 10.000 flere i gang med at motionere, og i det perspektiv kan et større Faceoff være et nyt greb i værktøjskassen for Horsens, vurderer Thomas Khanna.

Solgte 10 billetter i Horsens

PR-mæssigt er der også noget at bygge videre på.

Konkurrencen har påkaldt sig løftede øjenbryn i udlandet, og Faceoff har blandt andet været i kontakt med det berømte talentshow "Britain's Got Talent" og et asiatisk tv-show. I år var det verdensberømte Cirque de Soleil desuden blandet ind i afviklingen som vært for en livestreaming, og dermed er der også brandingværdi at trække på.

På publikumsfronten er der desuden uopdyrket lokalt land at så frø i.

Faceoff meldte udsolgt af de cirka 3600 billetter til lørdagens show for to måneder siden, men selv om interessen for konkurrencen øjensynligt er stor, er det ikke horsensianerne, der fylder sæderne i Forum.

- Jeg tror, vi solgte 10 billetter i Horsens sidste år, siger Thomas Khanna med et grin om de muligheder, der ligger i at promovere begivenheden lokalt.

Publikum kommer i stedet fra andre dele af landet, og i år var der også flere udlændinge i salen. På den måde er dysten med til at lokke folk til byen, og med en stærkere promovering i Horsens, kan begivenheden vokse sig endnu større, lyder vurderingen.

Faceoff

Faceoff-konkurrencen er udviklet af tidligere topgymnaster, som ønskede at udvide rammerne for, hvad man kan med den traditionelle gymnastikopvisning.

I Faceoff dyster gymnasterne i forskellige alternative discipliner, og deres akrobatiske evner bedømmes på lige fod med deres attitude og evne til at underholde publikum.

Ophavsmændene skelede blandt andet til actionsport-events som X Games, da de skabte konceptet.

De første to konkurrencer fandt sted i Svendborg, mens de seneste tre er blevet afviklet i Forum Horsens.

Deltagerne udvælges ifølge arrangørerne blandt nogle af de bedste gymnaster i Norden, og i holddyst-delen af Faceoff 2019 dystede Team Nordic med Team Jylland, Team Fyn og et hold kaldet Young Guns.

Som noget nyt blev Faceoff i år afviklet over to dage: fredag og lørdag. Fredag blev der dystet i individuelle konkurrencer, mens lørdagen var helliget hold-kampene.

Faceoff er inspireret af blandt andet X Games, og der er fuld smæk på, når nogle af Nordens bedste gymnaster dyster i konkurrencer, der blander traditionel gymnastik med show og pyroteknik. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce