Annonce
Sport

Povlsen på besøg i Horsens: EM bliver alt andet end en københavnerbegivenhed

Horsens-parret Vibeke og Klaus Andersen havde taget børnene Josefine på ni, Andreas på syv og Mathilde på fire år med for at hilse på den populære europamester Flemming Povlsen. Foto: Charlotte Adsbøl.
Europamester Flemming Povlsen var i Horsens fredag for at promovere EM i fodbold som en begivenhed for hele landet.

Horsens: - EM i fodbold er ikke en københavnerbegivenhed. Det er en begivenhed for hele landet, fastslog europamester Flemming Povlsen, da han besøgte Torvet i Horsens fredag eftermiddag.

Flemming Povlsen er en af de danske EM-ambassadører.

- Vi har været i gang siden marts 2019. Jeg tilhører den usynlige del af det frivillige arbejde, og vi arbejder hårdt på at promovere EM på dansk grund, sagde Flemming Povlsen.

Annonce

- Der har været en del forhindringer på grund af coronaen, og det er der stadig, men jeg forventer, at en meget stor del af de 15.900 tilskuere i Parken bliver danske netop på grund af coronaen.

Tilskuerkapaciteten er sat væsentligt ned til de kampe, der skal afvikles på dansk grund.

Flere ambassadører

Flemming Povlsen arbejder også på at forberede fanzonen, der er meget populær især for de unge mennesker og fodboldspillere, og han er ikke den eneste helt fra EM 1992-dagene, der fungerer som ambassadør:

- Lars Olsen var i Hillerød, Kent Nielsen skal til Nibe, John Sivebæk skal til Nyborg, og Henrik Larsen skal også i aktion. Det er Frits Ahlstrøm, der har planlagt arbejdet, og det er vigtigt, at vi får hele landet med, siger Flemming Povlsen.

- EM i Danmark er en fantastisk begivenhed netop nu, fordi vi har et landshold, der kan spille med om titlen. Jeg ved, hvor meget det har betydet for mig at vinde europamesterskabet, og de unge spillere på landsholdet kan glæde sig til de store forventninger omkring vort nuværende hold. Vi har et meget stærkt landshold, der er svært at spille mod.

Annonce

Forventninger

- Vi oplevede ikke de samme forventninger i 1992, indrømmer Flemming Povlsen.

Dengang blev Flemming Povlsen spurgt:

- Har I luft til 90 minutter?

- Ja, tre gange 30 minutter, svarede Povlsen kækt om de tre kampe, der ventede i gruppespillet mod England, Sverige og Frankrig.

Hans hold var overraskelsernes europamestre ligesom Grækenland i 2004.

Nu er Danmark blandt EM-kandidaterne, mens finalemodstanderen fra 1992, Tyskland, er præget af panik, både omkring landstræneren og selve holdet.

- Udsættelsen af EM til 2021 betød, at Danmark skiftede landstræner, og nu er det lykkedes landsholdet at vænne sig til den nye udvikling under Kasper Hjulmand med en målscore på 14-0 i VM-kvalifikationen. Det lover godt for de danske muligheder. Danskerne kan spille EM-kampene under trygge rammer på dansk grund, mens tyskerne virker meget sårbare, siger Flemming Povlsen.

Annonce

Ekspert hos DR

Hans rolle under EM er at være ekspert for DR til de danske puljekampe mod Finland og Rusland, mens TV3 har rettighederne til Belgiens-kampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Odder

God morgen - skal vi danse tango?

Annonce