Annonce
Hedensted

Postnord stopper special-levering: Nu har lokal virksomhed et kæmpe problem

Jelling Naturkød har succes med at sende kvalitetskød direkte ud til kunderne, men nu mangler virksomheden en distributør. Arkivfoto

Efter at Postnord har droppet fødevareleverancen, risikerer blandt andet Jelling naturkød at måtte skrue ned for salget.

Hedensted: Christian Hartvig Martinsen fra Jelling Naturkød på Odinsvej i Hedensted har et kæmpe problem.

Hver uge sender Jelling Naturkød mellem 150 og 200 kasser med oksekød og andet kvalitetskød ud til kunder over hele landet, men fra 1. juli står virksomheden uden distributør.

Postnord har nemlig valgt at opsige en aftale om levering af fødevarer for Jelling Naturkød og 240 andre fødevareproducenter og butikker pr 1. juli.

- Det er et kæmpe problem, fordi Postnord for nogle år siden opkøbte de andre leverandører, så Postnord nu har monopol på den type leveringer, siger Christian Hartvig Martinsen, der har haft Jelling Naturkød siden 2012.

Derfor kan Jelling Naturkød blive tvunget til selv at hyre en chauffør til at køre for sig, og som følge deraf også skære ned på webshoppen

- Vi kan måske servicere Østjylland, hvis vi selv hyrer en chauffør, og vi har også andre forretningsområder, vi kan geare op, men det er rigtig ærgerligt, fortæller Christian Hartvig Martinsen.

Annonce

Vi er mega desperate, fordi ordningen er blevet opsagt med så kort varsel.

Christian Hartvig Martinsen, Jelling Naturkød

Kan ikke tjene penge

Da han og de andre fødevaredistributører for nogle måneder siden fik et brev fra Postnord om, at virksomheden ville stoppe fødevareleverancerne, troede han, at det blot var et spørgsmål om pris. Godt nok er der kun tre måneders opsigelsesvarsel i kontrakterne, men de mindre butikker følte sig sikre.

- Vi forventede, at der ville komme en prisstigning, og den ville vi være nødt til at acceptere, men i stedet kom der brev om, at Postnord stoppede helt.

For de lidt større producenter stopper leverancerne først med udgangen af året, men det betyder ifølge Christian Hartvig Martinsen, at store producenter som Skagenfood og Aarstiderne også skal finde nye leverandører.

Jelling Naturkød har været i gang med at finde et nyt transportfirma.

- Der har været meget stille fra de andre fragtselskaber, vi har været i kontakt med, og indtil videre er der ingen, der har meldt sig til at ville overtage. Det kræver meget, for der er jo tale om fødevarer, der skal transporteres helt ud til hr. og fru Jensen, siger Christian Hartvig Martinsen.

Baggrunden for, at Postnord stopper, er, at virksomheden ikke tjener penge på ordningen, og at alle pakker som et led i besparelserne skal sorteres automatisk.

- Fødevaredistribution er et særligt forretningsområde, der kræver mange manuelle processer, som simpelthen er for dyre til, at vi kan tjene penge på det, udtaler Carsten Dalbo, chef for e-commerce og logistik hos Postnord til Økologisk Landsforenings blad Økologi og Erhverv

En fødevareproducent i Nordjylland har henvendt sig til transportministeriet, men ministeriet har blot svaret, at Postnord ikke er forpligtiget til at bringe fødevarer ud, fortæller Christian Hartvig Martinsen.

Han mener ikke, man som sådan kan anklage Postnord.

- Men hvor er det ærgerligt, at de trækker stikket uden at udbyde forretningsområdet til andre. Når det sker med så kort varsel, kan man godt føle sig lidt kørt over, siger Christian Hartvig Martinsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce