Annonce
Ikast-Brande

Postbud begyndte allerede som 16-årig

Teamleder Jens Jensen, Frihedevej i Fasterholt fejrer nu 40-års jubilæum som ansat hos postvæsenet. Foto: Mikael Lund
Jens Jensen har officelt 40 års jubilæum som postbud, men egentlig har han arbejdet flere år i branchen.

Brande: Tirsdag 3. maj er det præcis 40 år siden, Jens Jensen startede som postbud, men faktisk går hans tilknytning til postvæsenet endnu længere tilbage.

Som 16-årig kom han i 1980 i erhvervspraktik som postbud – og så var hans arbejdsmæssige skæbne beseglet. Jobbet tiltalte ham så meget, at han med det samme blev skrevet op til et job som post, og da han et par år senere var færdig med skolen – og var fyldt de krævede 18 år – blev han ansat på posthuset i Brande.

- Det var en helt anden arbejdsopgave den gang, fortæller Jens Jensen, som i starten skulle møde kl. 2 om natten. Her ankom lastbilen fra Billund Lufthavn med blandt andet de friske aviser, som skulle fordeles videre til en stor del af Jylland. Når posten var færdigsorteret, skulle den også omdeles, så det var en hård tjeneste, fortæller Jens Jensen, der både har cyklet rundt i Brande som bypost, har kørt landpost og såmænd også afløst som pakkepost.

Annonce

Udpeget af kollegerne

I dag har Jens Jensen titel af team manager, men allerede i 1991, da posthuset i Brande endnu lå ved siden af stationen, blev han udpeget til distributionsleder – i praksis det samme som hans nuværende job. Dengang var det kollegerne selv, der valgte deres leder, og i de første år delte Jens Jensen lederjobbet med nu afdøde Erik Larsen fra Uhre.

I 2007 blev strukturen lavet om, og distributionslederne skulle søge deres egen stilling, hvis de ville fortsætte i jobbet. Derfor søgte Jens Jensen sit eget job – og fik det, nu også med ansvar for Kibæk-området.

To år senere fik han så også ansvaret for Ikast, mens Kibæk kom under andre vinger, og yderligere to år senere – i 2011 flyttede postdistributionen til Borupvej. Ved den lejlighed kom Ejstrupholm og Nr. Snede ind under Brande.

Senere fik Jens Jensen kortvarigt ansvaret for Give, inden de to nabobyer blev lagt sammen postmæssigt året efter – og i 2017 flyttede hele molevitten (inklusive Jens Jensen) så til HI-Park i Herning.

Her var han i to år, inden han i 2019 rykkede videre til Ringkøbing-Skjern, hvor han som teamleder har det overordnede ansvar for et stort, geografisk område, som også omfatter blandt andet Ølgod og Tarm.

Annonce

Avisen kom ud

I mange år var det det daværende PostDanmark (nu PostNord) der stod for distributionen af Brande Bladet, og selvom postbudene officielt havde to dage til omdelingen (onsdag og torsdag), oplevede de fleste at modtage avisen om onsdagen.

En enkelt gang var det dog ved at gå galt: Da budene skulle afsted på deres ruter, var der ingen aviser – det viste sig, at de var blevet glemt på trykkeriet i Ikast, men takket være en hurtig ”redningsaktion” blev aviserne kørt til Brande, så man kunne leve op til salig redaktør Tryksens (Jesper Kleins) ord i en gammel DR-julekalender: ”Avisen skal ud”, siger Jens Jensen.

Annonce

Udfyldte selv checks

Han fortæller også, at der på mange andre områder er sket en stor udvikling i løbet af de fire årtier, han har været tilknyttet postvæsenet: For 40 år siden var sikkerheden omkring håndteringen af penge f.eks. en helt anden. Som yngstemand kunne han sagtens opleve at blive sendt i banken med anselige pengebeløb i kontanter fra posthusets pengeskab, og ude på landet var tilliden til posten ikke mindre.

Nogle efterlod nøglen, så han selv kunne låse sig ind for at få sin kaffe, andre steder lå der en underskrevet blankocheck, hvor han så selv kunne udfylde beløbet, der skulle dække de tilhørende indbetalingskort.

Annonce

En på harmonikassen

Arbejdet som post er dog ikke Jens Jensens eneste interesse. I fritiden spiller han harmonika, dels til folkedans i Sdr. Felding, dels som medlem af et spillemandslaug i Jelling. På det område er han arveligt belastet: Hans far spillede også harmonika, fortæller han, og allerede som barn lærte han at betjene tangenterne på klaveret.

I forbindelse med det seneste menighedsrådsvalg blev han desuden medlem af menighedsrådet i hjembyen Fasterholt.

Jens Jensen har siden 1991 været gift med Bente. Sammen har parret fire børn i alderen 24-30 år, som er bosat i henholdsvis Ry, Herning, Holstebro og Kibæk, samt to børnebørn – og nummer tre er på vej.

Jubilæet markeres ved et internt arrangement for Jens Jensens nuværende kolleger i Ringkøbing-Skjern samt nogle af hans lederkolleger.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gruppen af 80+ eksploderer i Horsens Kommune: Fra 2024 er der brug for et nyt plejehjem hvert år for at sikre en plejebolig til alle, der har behov

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man vil retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Topledere mødes i Esbjerg: 10.000 vindmøller skal tidoble kapacitet for havvind i Nordsøen

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Annonce