Annonce
Horsens

Positive tendenser i Horsens Kommune: Smittetal falder for første gang i en uge

Der holder stadig en testbil ved Casa Arena i Horsens, som tager imod personer uden symptomer på covid-19, der gerne vil testes. Man kan i skrivende stund blive testet både med og uden tidsbestilling. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Horsens Kommune er stadig over bekymringsgrænsen, men det ser ud til at gå den rigtige vej, lyder den umiddelbare melding fra borgmester Peter Sørensen (S).

Horsens: Mens den seneste udvikling i antallet af covid-19-smittede på landsplan ser dyster ud, er der mere lys at spore i tallene fra Horsens Kommune, der viser færre smittede for første gang i en uge.


30 er stadig for højt i forhold til bekymringsgrænsen, men det ser ud til at gå den rigtige vej, og det kan vi ikke være utilfredse med.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


Annonce

Torsdagens opdatering fra Statens Serum Institut viser, at der de seneste syv dage har været 27 tilfælde af covid-19-smittede blandt de testede i kommunen. Det giver et incidens-tal på 30, hvilket stadig er over bekymringsgrænsen på 20, men lavere end i tirsdags.

Her lå incidens-tallet på 45, og onsdag kom der ingen opdatering på grund af tekniske udfordringer hos Statens Serum Institut. Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune, er umiddelbart positiv over udviklingen:

- 30 er stadig for højt i forhold til bekymringsgrænsen, men det ser ud til at gå den rigtige vej, og det kan vi ikke være utilfredse med. Det ser ud til, at folk har været gode til at stramme op, og der er stadig mange, der bliver testet, siger han.

Kommunen mangler tal

Borgmesteren tager det forbehold, at han og kommunen ikke har fået tal for tirsdagsdøgnet endnu. De plejer at få en daglig opdatering hver formiddag, men de tekniske udfordringer hos seruminstituttet gør, at der stadig mangler 24 timer i den opgørelse, kommunen arbejder ud fra.

Hold selv øje med smittetallene

Statens Serum Institut har lavet en oversigt, hvor man løbende kan følge udviklingen med corona-smitten i Danmark. Den findes på www.ssi.dk/covid19data.

Oversigten opdateres i udgangspunktet hver dag klokken 14.

Man kan se, hvordan smitten udvikler sig på landsplan og på kommunalt niveau.

Væsentlige tal at bide mærke i er antal smittetilfælde og incidens-tallet for de seneste syv dage.

Antal smittetilfælde fortæller ganske simpelt, hvor mange tests, der er erklæret positive for covid-19 inden for den seneste uge.

Incidens-tallet fortæller, hvor mange positive der er per 100.000 borgere - og det er her, der er lavet en bekymringsgrænse på 20.

Peter Sørensen kan derfor kun navigere ud fra de oplysninger, der er offentligt tilgængelige på Statens Serum Instituts hjemmeside - og som er mindre detaljerede end dem, kommunen kan arbejde ud fra.

- Hvis tallene holder, så ser vi nu et forventeligt fald, fordi vi havde en stor mængde smittetilfælde i sidste uge fra onsdag til fredag, og derefter faldt antallet, siger borgmesteren med reference til, at opgørelserne går syv dage tilbage, og sidste uges tal forsvinder dermed løbende.

Annonce

Stadig højest i regionen

Peter Sørensen kan desuden fortælle, at der fra myndighederne ikke er kommet nye anbefalinger i forhold til at skærpe eller lempe på de lokale restriktioner. De skal fastholdes på samme niveau.

Det betyder altså fortsat øget fokus på testning og tydelig kommunikation til borgerne samt løbende testning af plejepersonale.

Horsens er stadig den på papiret hårdest ramte kommune i Region Midtjylland, mens andre steder i landet er gået "i rødt" siden tirsdag og derfor har væsentlig højere smittetal end i det midtjyske.

Især Nordjylland og Hovedstadsområdet er hårdt ramt, og i alt er 823 borgere blevet testet positiv inden for de seneste to dage - 453 af dem det seneste døgn.

Annonce
HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jans Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 370 nye coronatilfælde - antal indlagte falder med en

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Skilte og pyloner i 5,5 meters højde tillades i Horsens N, men decideret "skilteskov" udebliver

Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Kultur

Vrede DGP-brugere tropper op til fredspibe-møde: Håber på et tryk på pauseknappen

Odder

Fem til otte års ventetid: Der er en særlig grund til, at der mangler ledige pladser i mange lystbådehavne

Navne

Hun har ikke tabt en kamp i otte år: Suveræn PL-guldvinder blev hyldet i Horsens

AC Horsens For abonnenter

Fodbold eller ingenting: AC Horsens' James Gomez måtte springe maden over og gå to kilometer i bare tæer til træning

Erhverv For abonnenter

Sådan så tallene ud, da Casa blev solgt: Overskuddet blev løftet med 72 procent i første halvår

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af sin farvel-turné: Satser stadigvæk på besøg i Horsens

BOLIG For abonnenter

38 husmænd skabte ny landsby for 100 år siden: I dag er Skovbys boliger eftertragtede lystejendomme

Horsens

Tricktyv stjal 15.000 kroner: Udgav sig for at være bankmand og fik udleveret hævekort og kode

Annonce