Annonce
Brædstrup

Positiv udvikling skal fastholdes: Flere boliger på vej til centerby

Der er godt gang i byggeriet i Brædstrup blandt andet på Søndergade, hvor Peja Ejendomme er ved at opføre 77 nye lejligheder. Nu vil partierne bag budgetforliget fastholde den gode udvikling i byen ved at udstykke 30 nye parcelhusgrunde ved Ring Sø. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Det kommunale budget for næste år lægger op til, at der skal udstykkes nye grunde til parceller ved Ring Sø. Med fortsat tilflytning til Brædstrup håber politikerne, at byens gode udvikling kan fastholdes.
Annonce

Brædstrup: Der er gang i byggeriet mange steder i Brædstrup i denne tid, og står det til partierne bag næste års kommunale budget må den tendens gerne fortsætte.

Forligspartierne, som består af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, er således blevet enige om, at der hurtigst muligt skal udstykkes nye boliger ved Ring Sø.

I forligsteksten hedder det således: "Forligspartierne ønsker, at der inden for et år er lokalplanlagt for 30 nye byggegrunde ved Ring Sø i Brædstrup. Ønsket er, at der efterfølgende udbydes et større areal til en privat udstykning, og at der sker byggemodning af en kommunal parcelhusudstykning".

Det lokale byrådsmedlem, Ellen T. Schmidt (S), har været med til at presse på for at få flere parcelhusgrunde i Brædstrup, så hun glæder sig over, at forslaget har mødt opbakning, og at det er kommet med i den endelige forligstekst.

- Lige nu ser vi, at der bliver bygget mange lejligheder i Brædstrup, og jeg tror på, at der ikke er nogen af de boligforeninger, der bygger huse, med mindre de er sikker på, at der er efterspørgsel efter dem. Vi må konstatere, at vi ikke har flere kommunale grunde, og da det også begynder at kniber med de private, må vi se at få noget klar, siger Ellen T. Schmidt.

Annonce

Fastholder god udvikling

Selvom Venstre ikke er med i dette års budgetforlig, er det lokale byrådsmedlem for Venstre og formand for kommunens oplandsudvalg, Jørgen Korshøj, tilfreds med, at der kommer flere byggegrunde allerede inden for et år.

- Det flugter helt i tråd med det, vi også har sagt i Venstre, selvom vi ikke er med i budgettet. Det er godt, at vi fastholder udbygningen af Brædstrup med parcelhusgrunde. Vi har stadig et  kommunalt stykke ved Ring Sø, og den kan en privat mand også udstykke, så der er flere muligheder der, siger Jørgen Korshøj.


Det gør, at vi kan fastholde den gode udvikling, som Brædstrup er i. Vi mangler byggegrunde, så vi skal have nogle nye.

Jørgen Korshøj (V), formand for oplandsudvalget


Han mener, at de nye udstykninger kan tiltrække flere børnefamilier til byen. Det vil betyde flere børn i skoler og institutioner, mere gang i byens foreninger og en saltvandsindsprøjtning til den lokale handel og dermed flere arbejdspladser.

- Det gør, at vi kan fastholde den gode udvikling, som Brædstrup er i. Vi mangler byggegrunde, så vi skal have nogle nye. Ellers kan man også gå videre med byfortætningen af byen, og her kan man godt se på hele det gamle sygehusområde, siger Jørgen Korshøj.

Annonce

Penge til sti og legepladser

Ud over flere byggegrunde indeholder det nye budgetforlig nogle små forbedringer til Brædstrup.

Således skal plan- og miljøudvalget se på, om der kan etableres omklædning for vinterbaderne ved Ring Sø. Og stien fra Klovenhøj Centret til kirken skal renoveres, så kørestolsbrugere fremover kan benytte den.

Endelig afsættes der midler til færdiggørelse af legepladser i Brædstrup. Således er der i 2021 afsat 0,5 mio. kr. til Aktivitetsparken, 0,3 mio. kr. til Folkeparken og 0,2 mio. kr. til færdiggørelse af legepladsen på Brædstrup Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Horsens

Tirsdagens coronatal i Horsens: Laveste antal nye smittede i over to måneder

Annonce