Annonce
Horsens

Populært gys: Dystopia og Frygt Fængslet vender tilbage med 'endnu vildere deluxe-udgave"

Horsens: AAAAUUUUUUURGH!!! Jeg vil væk! Jeg vil ud!

Men ingen kære mor står klar til at hjælpe, når Fængslet og Dystopia Entertainment fra fredag 13. april og syv efterfølgende aftener igen åbner dørene til Frygt Fængslet.

Det skete første gang i efteråret med masser af gys i de særegne omgivelser. Publikum mødte skuespillere fra Dystopia, som gjorde deres bedste for at skræmme livet af alle. Alligevel blev billetterne revet væk. Så nu samarbejder rollespillerne og Fængslet om en ny omgang med endnu flere grufulde aftener.

- Alle, der i efteråret gik forgæves, kan se frem til den endnu vildere deluxe-udgave, siger Fængslets event- og udviklingskonsulent Tina Kruse.

Annonce

Frygt Fængslet

Frygt Fængslet kører følgende fredag-lørdage: 13.-14. april, 20.-21. april, 27.-28. april samt 4.-5. maj.Alle de otte aftener gør det løs fra kl. 18.30 til 22.30 med start hver halve time. Deltagere sluses ind i mindre grupper.

Billetter kan bookes via Fængslets hjemmeside.

I efteråret foregik Frygt Fængslet i og omkring cellerne i østfløjen. Nu rykker arrangementet ned i kælderen. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Større, vildere, mørkere

På alle måder er den anden udgave af Frygt Fængslet intensiveret. Antallet af medvirkende mangedobles, ruten bliver markant længere, og størstedelen af handlingen foregår på det mest gruopvækkende sted i de gule bygninger: i den indtil nu aflåste kælder.

- Du indtager rollen som en uskyldigt dømt dødsfange, der tilbydes en benådning, hvis du leder efter en række forsvundne fanger i kældergangene, fortæller Jonas Bøgh Pedersen, medstifter af Dystopia Entertainment.

Hvad der herefter sker, vil han helst ikke komme ind på. Men han giver et lille hint:

- Kælderen har været lukket for offentligheden i årtier - med god grund! Der går rygter om, at skakterne engang husede et underjordisk samfund, hvor de mest horrible ting fandt sted.

De agerende kom endog meget tæt på gæsterne, da Dystopia i efteråret første gang besøgte Fængslet. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Horror-succes

Dystopia Entertainment består af horror-entusiaster og kreative sjæle, der med egne ord har som formål "at forskrække og forbløffe". Og forskrækkede og forbløffede er tusinder blevet, siden Dystopia i 2014 havde premiere på sit Haunted House i Spinderihallerne i Vejle.

I 2016 flyttede det store hold af skuespillere, makeup-artister, instruktører og teknikere ind i nye lokaler i udkanten af Vejle, hvor en nedlagt fiskefabrik nu danner ramme om horror-succesen.

De otte aftener på Fængslet bliver en af de største opsætninger i Dystopias historie.

Ta' med til Frygt Fængslet i efteråret 2017

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce