Annonce
Livsstil

Populær på Instagram: Horsens-fotograf deler billeder af sit hjemland

Bledsøen i de Juliske Alper i det nordvestlige Slovenien er et populært turistmål. Fra barndommen husker Fedja Salihbasic den smukke natur, som han nu har genbesøgt.
horsens - Fotografen Fedja Salihbasic, der bor i Horsens, er netop hjemvendt fra otte dages fototur til det tidligere Jugoslavien, hvor han er født og opvokset.

- Min familie blev tvunget til at flygte på grund af borgerkrigen, men nu ville jeg tilbage for at fotografere nogle af de smukke steder på min fødeegn, siger han.

Det er blevet til billeder fra Slovenien, Kroatien, Montenegro og Bosnien, som i løbet af turen er delt med hele verden på det sociale medie Instagram.

- Vi har på vores roadtrip sigtet efter steder, jeg som barn kom med min familie, og de steder, jeg holder mest af. Vi har stræbt efter at nå så mange steder som muligt på en uges tid, så det blev en hård tur på mere end 5000 km, siger Fedja Salihbasic, som havde sin gode ven og fotograf-kollega, svenske Christoffer Collin, med som rejsekammerat.
Fedja Salihbasic (t.v.) og rejsekammeraten Christoffer Colin kørte mere end 5000 km gennem eks-Jugoslavien for at fotografere. Alle billederne på opslaget er taget af Fedja Salihbasic.

Lever af Instagram

Fedja Salihbasic blev glad for at fotografere allerede som barn, og det begyndte som en hobby for ham.

I 2010 begyndte han så småt at dele sine billeder på Instagram - især billeder af naturen i Horsens-området, som han holder meget af at fotografere - og pludselig begyndte der at komme henvendelser fra folk, der gerne ville købe print af billederne.

- Jeg ville bare vise og fortælle, hvor smuk Danmark er. Jeg havde aldrig regnet med, at der var så stort potentiale i det, fortalte Fedja Salihbasic i et interview med avisen i 2012.

Dengang havde han 77.000 Instagram-følgere. I dag har han 507.000 følgere og lever nu af at fotografere og dele sine billeder på det globale foto-site.

Næsten dagligt kontaktes han af internationale virksomheder og organisationer, der ønsker at bruge hans evner i forskellige kampagner.
Et helt særligt lys blev her indfanget af Fedja Salihbasics linse.
Annonce

Job for Tyrkiets regering

I 2013 mødte han svenske Christoffer Colin på et foto-projekt i Israel, og de to har siden været gode venner og kolleger.

Året efter var de begge blandt 20 internationale fotografer, der blev hyret af den tyrkiske regering til at fotografere landets natur, kultur og befolkning.

Siden er det også blevet til større fælles foto-opgaver for bl.a. Turkish Airlines, Icelandair og Visit Færøerne.

Til sammen har de to fotografer mere end to mio. følger på Instagram.

Man kan se Fedjas billeder på Instagram, hvor han går under kunstnernavnet @felecool eller et udpluk af dem på hans Facebook-side "Photo by Fedja".
Fra et klokketårn var der god udsigt over byen Split.
Det er ofte natur og dyr, der bliver foreviget af Fedja Salihbasics.
En svane var på vagt, da foto-teamet besøgte Bledsøen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce