Annonce
Odder

Populær fodboldskole vil sende pigerne på banen

14-årige Alvilda Wetche i midten lykønskes med sejren i straffesparkskonkurrencen. Foto: Søren E. Alwan
Fodboldskolen i Odder har rekordmange deltagere - og rekordmange piger. Men de vil gerne have endnu flere i støvlerne.

Odder: Årets fodboldskole i Odder for børn mellem 6 og 15 år er i fuld gang.

Onsdag indtraf ugens højdepunkt, da de tilmeldte fodboldspillere deltog i en stor straffesparkskonkurrence med de indbudte forældre som tilskuere, mens der også var besøg af AGF's maskot, Aros, og to af klubbens førsteholdsspillere.

Den endelige konkurrence bestod af 13 fodboldskoledeltagere, som havde vundet retten til at sparke for hvert deres hold. Der var to piger blandt skytterne, da fodboldskolen i år har piger nok til to pigehold.

Selvom pigerne var i undertal i straffesparkskonkurrencen, stjal de i den grad showet. 14-årige Alvilda Wetche scorede nemlig på sine fire indledende spark, og da afstanden til målet i femte runde blev forøget med to meter, scorede hun som den eneste af spillerne på sit forsøg. Hun kunne dermed lade sig kåre som vinder af konkurrencen.

- Jeg er vant til at spille med drengene. Jeg er den eneste pige i min klasse, der spiller fodbold, men det har jeg det fint med, for så kan jeg jo få lov at tæske drengene, siger Alvilda Wetche.

Annonce
Vi lærer en masse. Jeg var også taget med, hvis jeg slet ikke kendte nogen her.

Alvilda Wetche, fodboldskoledeltager og vinder af straffesparkskonkurrencen

Fodboldskolen fyldt til randen

Straffesparkskonkurrencen skulle være foregået udenfor på boldbanerne, men på grund af risiko for tordenvejr var hele arrangementet og et fodboldmål i fuld størrelse rykket indendørs. Det gav hurtigt nogle problemer med at få bolden til at ligge stille på 'pletten' på det lidt skæve halgulv og betød, at nogle af spillerne måtte sparke med strømpefødder. Til gengæld betød lokationen gode rammer for de højlydte heppekor og opmuntrende tilråb i hallen, hvis ene halvdel var fyldt til randen med fodboldskoledeltagere og et veloplagt publikum.

Det har ellers ikke ligget i kortene, at den skulle blive det.

- Da vi fortalte, at vi i år ville have fodboldskole i uge 32 i stedet for uge 28, hvor det plejer at være, sagde folk, at fodboldskolen ikke ville blive til noget. Det kunne vi godt glemme, siger skoleleder Martin Mikkelsen.

Flytningen er dog gået over al forventning. Sidste år var der 82 deltagere på fodboldskolen, som i år har måttet strække rammerne til bristepunktet for at få plads til alle de 204 fodboldspillere, som gerne ville med.

Endnu flere skal i gang

En del af historien om de mange deltagere er, at der er kommet flere piger til. Odder IGF havde i maj besøg af DBU's pigeraket, som skal give piger i alderen 5-11 år et indblik i fodboldens verden, og hvis det står til klubben, får Alvilda Wetche og hendes hold i fremtiden selskab af endnu flere piger på boldbanerne.

- Vi håber, at det er pigeraketten, der har hjulpet os til flere piger blandt deltagerne. Vi har meget kig på, hvordan vi kan få flere piger med i klubben, siger Martin Mikkelsen, som hilser det velkomment med en god rollemodel, som kan vise, at man godt kan vinde over drengene.

Indtil videre ser deltagerne tydeligvis mere op til de lokale helte. Med straffesparkene vel overståede etablerede der sig nemlig hurtigt en lang kø til at få en autograf fra de to AGF-spillere, inden de forlod Odder. Fodboldskolen gik ingen steder - den fortsætter til fredag.

Straffesparkskonkurrencen foregik indendørs. Derfor sparkede flere af spillerne i strømpesokker. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Budget i Odder: Partier er glade for fuldt låne-stop og vil afdrage på kommunens gæld

Annonce