Annonce
Hedensted

Pomfritter ingen adgang: Ildsjæl fra Stouby nomineret til fornem madpris

Peter Skov har været forpagter af spisehuset Skovs Mad i Stouby Multihus siden august sidste år, og selv om han har været corona-lukket meget af tiden, så har han alligevel formået at gøre sig så positivt bemærket, at han er blevet indstillet til Arla-prisen som Årets Madsjæl til Generation Food Award 2021. Arkivfoto: Elisabet D. Hyttel
Peter Skov driver spisehuset i Stouby Multihus under firmanavnet Skovs Mad/Skovs Kantineservice, og det gør han så godt, at han er blevet indstillet til Arla-prisen Generation Food Award som Årets Madsjæl.

Stouby: Forpagteren af spisehuset i Stouby Multihus, Peter Skov, har som så mange andre madentreprenører været udsat for indtil flere corona-benspænd i form af nedlukninger med videre, siden han startede sin madvirksomhed i Stouby i august sidste år.

Ikke desto mindre har han nået at gøre så positivt opmærksom på sine kulinariske evner, at han netop er blevet nomineret til Arla-prisen Generation Food Award i hovedkategorien som Årets Madsjæl.

- Det er jeg naturligvis vildt stolt over. Det siger sig selv. Det er åbenbart nogle lokale, men også nogle fynboer, der har indstillet mig til prisen, siger Peter Skov.

Annonce

Syv forskellige priser

Med syv forskellige priser hylder Generation Food Award lokale ildsjæle og initiativer, der styrker børn og unges madvaner og maddannelse.

Priserne tildeles ildsjæle og initiativer, der styrker børn og unges madvaner inden for de arenaer, som børn og unge færdes i. I Peter Skovs tilfælde i forhold til børn og unge brugere af hallen i Stouby og dens nærmeste nabo, Stouby Skole.

Annonce

Mad med holdning

- Nu har jeg leveret mad til institutioner i mange år efterhånden, og jeg tror, det handler om at lave mad med holdning. Du kan også kalde det ærlig mad, siger Peter Skov og uddyber:

- Det handler om at bruge gode og meget gerne lokale råvarer og at lave tingene fra bunden af. Her hos mig er der ingen pomfritter eksempelvis.

- Til gengæld kan de unger, der har glemt madpakken, komme forbi hver morgen efter spinatpandekager med fyld, en sandwich eller lignende, siger Peter Skov, der ikke anerkender, at der findes kræsne børn.

Annonce

Ungerne spiste op

- Da jeg på forsøgsbasis i Hedensted Kommune leverede frokostordning til tre børnehaver i kommunen, oplevede jeg på et infomøde, at flere forældre remsede op, hvad deres børn kunne lide og navnlig ikke kunne lide. Det viste sig, at ungerne spiste det hele, da det kom til stykket, fortæller Peter Skov, der er uddannet kok og tjener.

- Selvfølgelig er det nemmere for sådan en som mig at præge børnene, end det er for forældrene, der måske står med nogle vrøvlede og trætte børn i supermarkedet og skal hjem til ulvetimen. Jeg kan da godt forstå, at der er nogle, der vælger den nemme løsning. Men vi, der kan gøre en forskel uden de store sværdslag, skal da gøre det, siger Peter Skov.


Jeg tror, det handler om at lave mad med holdning. Du kan også kalde det ærlig mad. Det vil sige at bruge gode og meget gerne lokale råvarer og lave tingene fra bunden.

Peter Skov


Prisoverrækkelsen sker ved et stort awardshow 17. september i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København, og her er Peter Skov oppe mod to andre nominerede inden for kategorien Årets Madsjæl.

Generation Food Award

Generation Food Award er et velgørende awardshow fra mejerigiganten Arla, hvis formål det er at hylde lokale madildsjæle og etablerede madinitiativer, samtidig med, at man indsamler penge til Arla Fondens MADlejr for at få endnu flere børn på MADlejrskoler rundt omkring i Danmark

Generation Food Award indeholder i alt syv priser, der tilsammen hylder og fejrer de ildsjæle og initiativer, der styrker børn og unges madvaner. Blandt andre kårer man en Mini Food Hero, som er årets madhelt inden for daginstitutionsområdet.

Årets Madsjæl, som Peter Skov er nomineret til, går til årets bedste lokale mad-rollemodel.

Madkulturen, som er en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, er sparringspartner for Arla i forbindelse med Generation Food Award, og står blandt for afviklingen af selve awardshowet.

Peter Skov er selvsagt stolt over at være blevet indstillet til Arla-prisen som Årets Madsjæl. Arkivfoto: Elisabet D. Hyttel
Annonce
Navne For abonnenter

S-nestor og eks-viceborgmester i Horsens er død

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Afføring over det hele og tisseri i Vitus Berings Park: Ulækre toiletter får folk til at finde alternative løsninger

Hedensted For abonnenter

Tidligere souschef brugte 51.000 kroner af sfo-forældres madpenge på at dække over sin spilafhængighed

Horsens

Mønstereksempel på den gode idé: FC Horsens' prestigeprojekt henter over to millioner ind

Erhverv

Vinbutik lukker: Indehaver vil have mere tid til familien

Debat

S-spidser takker nej til S-udspil: Nye provinsstudiepladser skal ikke betales af ingeniørstudier i Horsens

Erhverv For abonnenter

Ny forsinkelse i betændt ådal-sag: - Den her sag er dybt uheldig, siger borgmester

Horsens

En kvælersnor for udviklingen: Det er alt for snævert, lyder det fra 20 landsbyer

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

AC Horsens

Her er hullerne: AC Horsens har mistet halvdelen af startopstillingen

Hedensted For abonnenter

Fire Juelsminde-virksomheder vil bygge fælles solcelleanlæg ved Glud: Området skal også være rekreativt

Horsens

19-årig stak af med tre kartoner smøger fra Bilka

Annonce