Annonce
forside

Polsk par bag ny børnetøjsbutik

Beata Bonarek har savnet at arbejde i butik, siden hun var butiksansat i Polen. På lørdag går drømmen i opfyldelse, når hun åbner butikken Happapugi Børnetøj. Foto: Lars Juul
brædstrup - Efter næsten to år uden lejere kommer der igen liv i butikslokalet på Bredgade 4 i Brædstrup.

Sidst der var kunder i butikken på adressen, var, da Sportigan holdt til i lokalerne, men for fremtiden er sportstøjet skiftet ud med børnetøj, når ægteparret Beata og Krzysztop Bonarek fra lørdag 17. september åbner Happapugi Børnetøj.

- Happapugi er børnesprog. Når vores yngste søn hopper i trampolinen, siger han altid happapugi, happapugi. Vi ved ikke helt, hvad det betyder, siger 35-årige Krzysztop Bonarek med et grin.

Han overtog sammen med sin kone Beata butikken i Bredgade 1. september, og siden har de to haft travlt med at gøre lokalerne klar til åbningen på lørdag.
Krzysztop Bonarek har haft travlt med skruemaskinen og malerpenslen for at gøre butikken klar til de første kunder. Foto: Lars Juul

En drøm at starte butik

Beata og Krzysztop Bonarek stammer oprindelig fra Ostrowiec Sw., som ligger midt mellem Krakow og Warszawa. Parret kom til Danmark for cirka 10 år siden og har boet de seneste fem år i Brædstrup.

Her har de blandt andet arbejdet i landbrug, på fabrik, med rengøring, som social- og sundhedshjælper og som buschauffør.

- Nu håber jeg, at jeg ikke skal have flere arbejdspladser. Jeg vil gerne, at jeg skal være her i mange år, for det er virkelig en drøm at få en tøjbutik. Jeg har savnet det meget, efter jeg arbejdede med det i Polen. Nu er det også muligt for mig at kommunikere på dansk, så jeg håber, det hele kommer til at gå godt, siger Beata Krzysztop.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

5G er 'den mest stupide idé i verdenshistorien': Skal vores børn have en fremtid?

Læserbrev: Fredag 20. september kl. 19-22 er der borgermøde om 5G på Vejle Bibliotek med pensioneret professor Olle Johansson fra Sverige, biolog, miljøvejleder og lærer Pernille Schriver samt it-specialist Henrik Eiriksson. I det seneste nyhedsbrev fra 5G Space Appellen fortælles der om en lang række borgere i Schweiz og Canada, der oplever alvorlige symptomer præcist sammenfaldende med aktiveringen af 5G i området. En 29-årig mand beskriver det som at være "i en mikrobølgeovn", mens en kvinde betegner Vancouver som værende blevet "radioaktiv". Symptomerne omfatter også søvnsløshed, brystsmerter, tinnitus eller andre høje, indre lyde m.m. Nyhedsbrevet fortæller også om forskning og skræmmende observationer vedrørende fugle og insekter. Vi ved vel efterhånden alle, hvor alvorligt det står til - nok de færreste er klar over, at meget peger på det trådløse som primær årsag. Men hvorfor? Hvorfor hører vi ikke om alt dette i medierne? Mens en ekspert på emnet som professor emeritus i biokemi Martin Pall på den ene side kalder 5G for "den mest stupide idé i verdenshistorien", så lader sandhed og fakta til at være blevet en by i Rusland for ikke mindst Danmarks Radio. Kunne det spille ind, at DR p.t. tester 5G sammen med TDC? Kunne sandheden gå hen og kompromittere et eventuelt forspring på et teknologisk 5G-fodfæste i de allerede udfordrede medietider? Fornyelse ér godt nok tiltrængt, for det jo nærmest støver, når man tænder for DR, men hvad er prisen? Kunne det også spille ind, at Detektors "strålingsjournalist", Ida Elmdal Thagesen, er som snydt ud af næsen på underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen? Forud for Detektors "faktatjek" af 5G tidligere i år havde daværende folketingsmedlem for Alternativet Julius Grantzau givet Ida en lang liste med førende forskere og eksperter, hun kunne kontakte. Men ikke en eneste kom til orde - ud fra DR's "redaktionelle frihed", var svaret senere. Til gengæld kunne "alle dem", Ida havde talt med - herunder industriens private interesseorganisation ICNIRP - forsikre om, at der bare slet ikke er noget at bekymre sig om med 5G, som hun sad og pludrede. Og ja, jeg skrev pludrede. DR's "redaktionelle frihed" er gået for vidt, men verden ligger, som vi har redt på grund af en kollektiv laissez faire, hvor 5G kan blive den ultimative udfordring. Jeg gad vide, hvornår de mange tavse stemmer kan eller tør istemme frit? Hvor meget vores børns fremtid er værd? Borgermødet vil vise det.

Annonce