Annonce
Horsens

Politisk ordfører for K: Stor ros til vores lokale kirker her op mod jul

Marcus Knuth. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: Corona-virussen har givet anledning til stor bekymring for, om en af de største traditioner for mig her i julen nu kunne gennemføres.

For mig hører julen uløseligt sammen med deltagelse i julegudstjenester. Jeg synes nemlig, at julen er meget mere end et stort gaveræs.

Julen står for mig som et af de klareste eksempler på, at Danmark er et kristent land, og jeg er stolt af, at vi har en tid som julen, hvor der indgår så mange herlige danske traditioner.

Jeg er glad for at kunne læse om, at vores lokale kirker i Horsens-området har været kreative for at løse udfordringerne, som coronaen også har givet dem.

Tag bare Gangsted Kirke, hvor der normalt kan være 120 mennesker. Her må der nu kun være 40 mennesker, og man har spærret en masse sidderækker af for sikre nok afstand mellem kirkegængere. Det skaber naturligvis en stor pladsudfordring her i juletiden.


Derfor blev jeg helt varm om hjertet, da jeg læste om det lyspunkt, som det er, at Gangsted Kirke nu har rykket julegudstjenesten ind i den lokale sportshal.

Marcus Knuth


Derfor blev jeg helt varm om hjertet, da jeg læste om det lyspunkt, som det er, at Gangsted Kirke nu har rykket julegudstjenesten ind i den lokale sportshal.

Det ville decideret smerte, hvis man i sin vej ind i kirken fandt ud af, at der ikke var plads. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvor skuffet jeg selv ville blive. Det må ikke ske 24. december, hvor vi i jo i sandhed markerer en glædelig begivenhed - Jesus Kristus' fødselsdag.

Jeg synes, at indstillingen fra provsten i Horsens Provsti, Annette Brounbjerg Bennedsgaard, indkapsler det kristne budskab på fineste vis. Hun siger til TV2 Østjylland, at "vi vil gerne sikre, at dem, der gerne vil til julegudstjeneste, alle sammen kan finde en plads".

Det er da i sandhed næstekærlighed. En næstekærlighed, der kommer frem i os alle til jul. Ikke kun når vi giver gaver til hinanden, men også i vores væremåde og indstilling til hinanden.

Det er Gangsted Kirkes kreativitet ved at flytte julegudstjenesten til sportshallen et glimrende eksempel på. De har min store anerkendelse og respekt for at udvise en så høj grad af næstekærlig moral.

Jeg har læst om mange kirker, der har tænkt kreativt her i juletiden. Et kæmpe tak for at vise, at den danske folkekirke er omstillingsparat og sagtens kan følge med tiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce