Annonce
Hedensted

Politisk flertal vil udfase turistbureau: Barsler med billigere alternativ

Glud Museum og andre lokale turistaktører kan komme i spil som såkaldte turistfilialer, hvor feriegæster kan henvende sig, hvis de søger inspiration eller svar på spørgsmål om lokalrområdets muligheder under deres ophold. I dag har man turistbureauet i Juelsminde, men 2020 kan meget vel blive dets sidste år. Arkivfoto: Morten Pape
Pengene til at drive et turistbureau med personale i Juelsminde kan bruges smartere, mener politisk flertal. Venstre er imod lukningen.

Juelsminde: Det kommende år bliver efter alt at dømme det sidste med et traditionelt turistbureau i Juelsminde.

Et politisk flertal i kommunens økonomiudvalg vil lukke bureauet ved udgangen af sæsonen 2020.

- Ud fra alt det, vi har til grundlag, når vi kigger på bureauet, så bliver det ikke brugt i et omfang, som svarer de 250.000 kroner det årligt koster at have det. Vi kan få mere for pengene på anden facon, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Det nuværende bureau er et lejet kontor hos Juelsminde Strand Camping. Her sidder en kommunal medarbejder om sommeren og på andre ferietidspunkter klar til at svare på spørgsmål og give god råd.

Vi synes, det er vigtigt at bibeholde de 250.000 kr. i lokalområdet. Og i stedet for at afvikle vil vi hellere se på at udvikle bureauet, som kan støtte den lokale turisme. Der kan være andre aktiviteter end de nuværende, man også kan placere hos bureauet. Det er et spørgsmål om, hvordan man bruger det.

Kirsten Terkilsen (V), byrådsmedlem.

Erstattes af infoskærme

I fremtiden skal turisterne gå til såkaldte informationsfilialer.

Det er lokale turistaktører, eksempelvis et museum, som indvilliger i at afgive plads til en trykbar infoskærm og en reol med brochurer.

Klistermærke i ruden og information på visitjuelsminde.dk skal markere, at der er vejledning at hente disse steder.

Dertil kommer lejlighedsvis brug af frivillige turistambassadører og måske et mobilt turistkontor.

- Det er den politiske beslutning at trække i retning af de to modeller, siger Kasper Glyngø om filialerne og ambassadørerne.

Er det ikke lidt kedeligt og upersonligt at møde turister med brochurer og en skærm i stedet for et kontor med et levende menneske?

- Jo, men spørgsmålet er, om der er et behov, og om man ikke har trukket oplysningerne hjemmefra. Det gør jeg, når jeg er i udlandet, svarer Kasper Glyngø.

Han har mere end sine egne præferencer at læne sig op ad.

Annonce

Færre bruger bureauet

Antallet af ekspeditioner på bureauet i Juelsminde er faldet markant de seneste år. I 2018 blev det til 1598 ekspeditioner fra uge 22 til 42. Det er 899 færre end i 2016, selvom åbningstiden ifølge et bilag har været "nogenlunde ens".

Samtidig er brugen af visitjuelsminde.dk steget.

Kommunen har forhørt sig hos lokale turistaktører via et udsendt spørgeskema. Det blev besvaret af 36, hvoraf de 14 krydsede af ud for bevarelse af et bemandet bureau, som det kendes i dag.

Bureauet bliver stadig brugt, og en del lokale aktører vil gerne beholde det. Har det betydning for dig?

- Det har det selvfølgelig. Jeg tror da også, at bureauet har en værdi. Men 250.000 kr. er mange penge ud af et turistbudget på 1,6 mio. kr. Jeg tror, vi kan sætte noget lige så godt i stedet og få mere for pengene, svarer Kasper Glyngø.

Modellen med filialer og skærme ses bl.a. i Horsens. Udgiften årligt bliver ca. 100.000 kr.

Pengene, der bliver til overs, kastes ikke ind i den store pulje hos Turismesamarbejdet Kystlandet, der nu løfter området for Hedensted Kommune og også passer butikken for Horsens og Odder kommuner, forsikrer Kasper Glyngø.

- Det kan være Kystlandet bliver bedt om at udføre en opgave. Men det er penge, som vi råder over udover det, der går ind i Kystlandets budget, siger Kasper Glyngø.

Annonce

Venstre siger nej

Venstre er imod lukningen af bureauet. I økonomiudvalget stemte partiet for dets bevarelse trods nedgangen i besøgstallet.

- Vi synes, det er vigtigt at bibeholde de 250.000 kr. i lokalområdet. Og i stedet for at afvikle vil vi hellere se på at udvikle bureauet, som kan støtte den lokale turisme. Der kan være andre aktiviteter end de nuværende, man også kan placere hos bureauet. Det er et spørgsmål om, hvordan man bruger det, siger Kirsten Terkilsen.

Partiet står alene med holdningen, og dermed tyder det på, at økonomiudvalgets beslutning også kommer til at stå ved magt i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce