Annonce
112

Politiros: Odder står sammen om at holde afstand

fungerende politidirektør i Østjyllands Politi, Marian Thomsen har stor ros til Odder-borgerne. Pressefoto
I tre uger har borgerne i Odder fulgt myndighedernes retningslinjer om at holde afstand og i videst muligt omfang blive derhjemme. Nu opfordrer borgmesteren og politiet til at holde fast – også når det bliver påske.
Annonce

Odder: Færre biler på vejene, færre passagerer i bus og tog, lukkede daginstitutioner, butikker, cafeer og restauranter. Hverdagen i Odder Kommune har ikke lignet sig selv de seneste tre uger, og der går nok også lidt tid, før alt vender helt tilbage til normalen.

- Der er grund til at rose borgerne i Odder Kommune for at bakke op om den alvorlige situation, som vi aktuelt står i. De eneste steder, vi har oplevet lidt udfordringer, er, at der enkelte gange har været for mange forsamlet på boldbaner, legepladser og ved udendørs fitnessredskaber, siger borgmester Uffe Jensen.

Påsken venter lige rundt om hjørnet, men påskeferien bliver for manges vedkommende nok ikke helt, som man havde planlagt. Udlandsture er blevet aflyst, men måske erstattet af en tur i sommerhus, og den store påskefrokost med familien bliver heller ikke til noget i denne omgang.

Men de ændrede planer sker på en alvorlig baggrund, og det er vigtigt at huske hinanden på, så alle fortsætter med at overholde myndighedernes retningslinjer.

- Min opfordring er at komme ud i den friske luft og nyde vores skove og strande i påsken. Men husk at holde afstand, og vær ikke for mange sammen, siger Uffe Jensen.

Annonce

Få henvendelser fra Odder

Østjyllands Politi har de seneste par uger i gennemsnit fået ca. 20 henvendelser om dagen fra borgere, der ønsker at gøre politiet opmærksom på uhensigtsmæssig adfærd i relation til de skærpede retningslinjer. De fleste henvendelser har drejet sig om større forsamlinger på flere end 10 personer.

Størstedelen af henvendelserne har dog ikke ført til nogen indgriben fra politiets side, enten fordi der ikke var så mange som først angivet, eller fordi det blev skønnet, at de tilstedeværende overholdt myndighedernes retningslinjer. Der har også være flere sager, hvor politiet har vejledt borgere og erhvervsdrivende om reglerne, hvorefter anvisningerne er blevet fulgt.

- Der har været meget få henvendelser fra Odder, hvilket jeg ser som et udtryk for, at borgerne har forstået budskabet og er gode til at følge retningslinjerne. Nu er det vigtigt, at vi alle holder fast, også når det om lidt bliver påske, og lysten til at mødes med familie og venner bliver endnu større. Vi skal blive ved med at stå sammen om at holde afstand, siger fungerende politidirektør i Østjyllands Politi, Marian Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce