Annonce
Horsens

Politimand oplevede smukt, men ubegribeligt dødsfald i 2018: Min mor døde til Musens sang

Vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, Sydøstjyllands Politi, erfarede, at der er mere mellem himmel og jord, da hans mor døde i sommer. Arkivfoto: Morten Pape

Der er mere mellem himmel og jord, erfarede vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, Sydøstjyllands Politi, da hans mor døde i sommer. Han er med i serien "Det husker jeg 2018 for".

Lars Peter Madsen, vicepolitiinspektør, Sydøstjyllands Politi, Horsens:

- Min 84-årige mor døde af kræft i sommer. Til sidst var hun træt og mæt af dage. Hun kom på hospice og ønskede bare at dø.

- Mine forældre har gennem årene tit talt om deres første date, hvor de så filmen "Mød mig på Cassiopeia". Den film har spillet en stor rolle i deres liv sammen, og de talte om, at når de døde, skulle de mødes på Cassiopeia. Min far døde for et par år siden.

- På hospice var der en frivillig hjælper, der spiller guitar. Vi spurgte ham, om han kunne spille "Musens sang" fra filmen. Han prøvede, men kunne ikke helt ramme sangen. Efter et par dage kom han tilbage. Han havde øvet sig og satte sig til at spille sangen for min mor.

- Hun var ikke rigtig ved bevidsthed. Min søster, min kone og jeg stod ved hendes seng, og mens han spillede "Musens sang", døde hun...

- Det var en smuk oplevelse. Vi stod der og begyndte at græde, guitaristen listede stille af og opdagede slet ikke, at hun var død.

- Min mor fik den død, hun havde ønsket sig, men det var helt ubegribeligt.

Jeg har i de seneste år været en del af Stafet for Livet i Horsens, og med min mors død i år samt et andet familiemedlem, der også har fået kræft, har arbejdet i endnu højere grad givet mening.

Det betyder meget for mig at se, hvordan både deltagere i og arrangører får en god oplevelse i en vigtig sags tjeneste.

Annonce

Hør Musens sang her

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce