Annonce
Horsens

Politikerne om målingen: 'Ikke rart', 'ikke overrasket' og 'fin måling'

Folkebladet har talt med partiernes spidskandidater om den nye meningsmåling forud for kommunalvalget i november. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Der er 10 måneder til kommunalvalget - se kommentarer til meningsmåling her.

Horsens: Den nye meningsmåling, som Jysk Analyse har lavet for Horsens Folkeblad, tager temperaturen på opbakningen til de politiske partier mindre end et år før kommunalvalget. Den bliver naturligt nok modtaget forskelligt hos partiernes spidskandidater. Læs her deres umiddelbare kommentarer til målingen.

Peter Sørensen (S)

Peter Sørensen (S), borgmester. Arkivfoto: Søren E. Alwan

- Man skal passe på med at lægge alt for meget i meningsmålinger, men den her kan vi da ikke være utilfredse med. Man kan ikke udelukke, at landstendenser spiller ind i jeres meningsmåling, men jeg vælger overordnet at se den som et signal om, at borgerne er ganske godt tilfredse med det arbejde, vi sammen laver i byrådet. Det er ikke meningsmålinger, men det daglige arbejde, der tæller, og vi vil fortsætte med den udviklingsdagsorden, vi sammen har sat i Horsens Kommune.

Martin Ravn (V)

Martin Ravn (V), gruppeformand. Foto: Morten Pape

- Med den situation, Venstre er i landspolitisk, er jeg faktisk glad for, at vi ikke går mere tilbage. Vi har jo set målinger på landsplan, hvor Venstre står til mindre end 10 procent, og hvor Konservative er større end os. Det kan ikke undgå at påvirke opbakningen lokalt, og derfor er tallet i målingen tilfredsstillende for mig lige nu. Jeg tolker den forholdsvis gode måling sådan, at borgerne anerkender, at vi har gjort en forskel lokalt og markeret os med klare holdninger. Får vi medvind igen landspolitisk frem mod kommunalvalget, vil jeg ikke blive overrasket, hvis du kan lægge fire-fem procent til det resultat, vi fik sidst.

Michael Nedersøe (DF)

Michael Nedersøe (DF), gruppeformand. Arkivfoto: Morten Pape

- Det er ikke rart at høre, men jo nok ikke så overraskende. Vi kan ikke komme udenom, at vi landspolitisk står i en krise, og det kan ikke undgå at få betydning lokalt. Det ærgrer mig selvfølgelig, men jeg ser også tegn på, at det er ved at vende. Lokalt i Horsens har vi slidt og slæbt i denne periode, og jeg synes faktisk, at vi har fået mange ting igennem. Ved de seneste budgetforhandlinger fik vi for eksempel gratis buskort til ældre og øgede midler til Sund By. Det seriøse arbejde vil vi fortsætte med, og så må vi bare håbe på, at folk lægger mærke til det.

Paw Amdisen (SF)

Paw Amdisen (SF), byrådsmedlem. Foto: Morten Pape

- Selv om den jo er ret lille, er det altid glædeligt med en fremgang. Den er ikke så overraskende, når man ved, at også det landspolitiske, hvor vi står ganske godt lige nu, spiller ind. I valgperioden har vi blandt andet markeret os på børne- og skoleområdet, og det vil vi fortsætte med. Det er også en landspolitisk mærkesag for SF, og vi har i Horsens rykket os med blandt andet flere penge til skolerne og minimumsnormeringer. Vi er ikke i mål, så der er noget at arbejde på i en kommende byrådsperiode.

Lisbeth Torfing (EL)

Lisbeth Torfing (EL), byrådsmedlem. Arkivfoto: Morten Pape

- Det er da rarere at gå frem end tilbage, men vores tal er, så vidt jeg kan se, solidt inden for det ene mandat, vi har i dag. Det ville være rart at få en kollega mere i byrådet, men det er der et stykke vej til. I byrådet har vi en klar ambition om at være synlige på en række områder, og det synes jeg, at vi har været i denne byrådsperiode. Det kan godt være, at der i konkrete sager er et flertal for noget andet i byrådet og måske også i befolkningen, men man skal holde fast i det, man mener. Ellers kan det jo være lige meget.

Mads Pihlman Kristensen (LA)

Mads Pihlman Kristensen (LA), spidskandidat. Privatfoto

- Det ser fornuftigt ud. Vores klare ambition har hele tiden været at genvinde mandatet, og når man sammenligner med landsgennemsnittet på cirka tre procent, ligger vi jo fint over. Vi vil selvfølgelig kæmpe for at få yderligere opbakning, men jeg er godt tilfreds med målingen. Jakob Bille har i denne byrådsperiode ydet en stabil indsats i byrådet, og jeg tror, at der er en del folk, der som os vil udvikle kommunen og godt kan lide, at vi står fast på det, vi tror på, også selv om der kommer et vredt læserbrev i avisen.

Esben Hedeager (K)

Esben Hedeager (K), byrådsmedlem. Arkivfoto: Morten Pape

- Det er en god måling, og det er jeg faktisk ikke så overrasket over. Horsens er ikke en specielt konservativ by, men det går jo rigtigt godt på landsplan, og vi har en stærk profil lokalt i Mona Juul, der har markeret sig flot på Christiansborg. Det betyder noget. Jeg er optimist, og jeg bliver da skuffet, hvis vi ikke får to mandater denne gang. Lokalt har vi i denne byrådsperiode været synlige med konservative mærkesager såsom arkitekturpolitikken, og jeg synes generelt, at vi har formået at forhandle os frem til gode resultater.

Søren Lind Jensen (NB)

Søren Lind Jensen (NB), byrådskandidat. Privatfoto

- Jeg er ikke helt tilfreds. Vores mål er at få to mandater i Horsens Byråd, og det skal kunne lade sig gøre. Vi er først for alvor kommet i gang med arbejdet i oktober i fjor, og vi har nu 360 medlemmer i Horsens og Hedensted. I flere målinger er vi det tredjestørste parti i landet. Vi har et begrænset valgbudget lokalt, meget mindre end de store partier, men vi vil gøre alt, hvad vi kan for at komme ud med vores budskaber og for eksempel sætte fokus på de mange skandaløse byggeprojekter i byen.

Niels Voetmann Jepsen (R)

Niels Voetmann Jepsen (R), spidskandidat. Privatfoto

- Det er en fin måling. Den er jeg glad for. Om det er overraskende, at vi står til at få stemmer nok til et mandat i byrådet for første gang i mange år, er svært at sige. Jeg tager det som et signal om, at der er andre, der som os mener, at vi i langt højere grad også lokalt skal sætte temaer som klima, fair behandling af alle og integration på dagsordnen. Vi vil frem mod valget fortsætte med at deltage i debatten, og som et dialog-søgende parti vil vi lytte til, hvordan borgerne mener, at vi kan gøre Horsens Kommune bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Gemmer: Jeg burde have scoret

Annonce