Annonce
Horsens

Politikerne er uenige: Skal der laves billigere og mere fleksible sfo-ordninger?

Det er byrådet, der skal beslutte endeligt, om der skal indføres nye, billigere og mere fleksible ordninger på sfo-området. Arkivfoto: Søren E. Alwan
På baggrund af et forslag fra Venstre, skal byrådet diskutere, om der skal indføres alternative sfo-ordninger i Horsens Kommune. Det kan blive en billigere og mere fleksibel løsning for forældre, men politikerne er langt fra enige om, at det er en god idé.

Horsens: I længere tid har man drøftet, om man har det rigtige sfo-tilbud i Horsens Kommune, eller om der skal indføres nogle alternative ordninger, der kan give en større fleksibilitet i tilbuddene.

Ordningerne vil give forældre mulighed for at vælge mellem flere forskellige moduler. Blandt andet drøftes det, om der skal gives mulighed for eftermiddagsmoduler og morgenmoduler, så et barn kan være tilmeldt sfo kun om eftermiddagen eller kun om morgenen som et billigere alternativ til det fuldtidsmodul, der betales for i dag.

Derudover drøfter man, om der skal tilbydes et todages-modul inspireret af Hedensted Kommune, der giver mulighed for at benytte sfo’en to valgfrie dage om ugen.

Annonce

Priser på potentielle ordninger på sfo-området

SFO 1 (0-3. klasse) 

Fuldtidsmodul: 1.866 kroner 

Eftermiddagsmodul: 1.180 kroner

Morgenmodul: 717 kroner 

Todages-modul: 757 kroner 

SFO 2 (4.-6. klasse) 

Fuldtidsmodul: 1.618 kroner 

Eftermiddagsmodul: 932 kroner 

Morgenmodul: 702 kroner

Todages-modul: 656 kroner 

Der er lagt op til debat, når byrådet skal beslutte, om man skal forsætte med den nuværende ordning eller indføre en eller flere af de nye ordninger. Forslaget blev torsdag drøftet i børne- og uddannelsesudvalget, og her kunne man ikke nå til enighed.

Venstre ønsker at indføre alle nye moduler, Socialdemokratiet vil kun indføre morgenmodul, DF vil indføre morgenmodul og eftermiddagsmodul, og både SF og Enhedslisten ventede med deres stillingtagen.

Andre kommuner har flere ordninger

Forslaget om de alternative ordninger på sfo-området blev fremlagt som et ønske af Venstre i forbindelse med budgetaftalen for 2019.

- Vi ser gerne, at der både kommer et morgenmodul, et eftermiddagsmodul og et todages-modul. Vi lægger vægt på, at der skal være frihed til at vælge, hvad der passer ind i den enkelte familie, så man for eksempel ikke skal betale 1900 kroner om måneden for at få passet sit barn få timer om ugen. Man skal ikke betale for ydelser, man reelt ikke bruger, siger Anne Lene Løvbjerg (V).

- Jeg synes, det er helt galt, at man skal betale for en ydelse, man ikke bruger, når det kan lade sig gøre at lave det på en lidt smartere måde, hvor man betaler for det, man har brug for.  Når mange andre kommuner kan få sådan nogle ordninger til at fungere, så burde man også kunne det i Horsens, siger hun.

I flere kommuner omkring Horsens tilbyder man forskellige ordninger til sfo. Det gælder både Hedensted, Silkeborg, Skanderborg og Vejle Kommune.

Annonce

Risiko for færre ressourcer

Kommunens direktion vurderer, at en omlægning til flere ordninger vil give sfo'erne et økonomisk tab, fordi man forventer, at en del børn, som er indmeldt på eksisterende moduler, vil skifte til et af de nye, billigere moduler. Tabet kan opvejes, hvis mange nye børn bliver indmeldt i sfo, men sfo-lederne vurderer, at det er usandsynligt, at antallet af ny-tilmeldte børn vil være nok til at opveje tabet.

Netop derfor mener man i Socialdemokratiet, at det kun er tilbuddet om et morgenmodul, man bør kigge på.

- Når vi gerne vil pege på et morgenmodul, er det, fordi vi oplever, at det har været et ønske og et behov fra forældrene. Omvendt er vi ikke indstillet på at lave mange forskellige moduler og meget stor fleksibilitet. Udfordringen ved det er, at kvaliteten i indholdet sandsynligvis bliver ringere, fordi der vil være færre midler og ressourcer, siger Lone Ørsted (S).

Det er Venstre imidlertid ikke enige i:

- Jeg er af den overbevisning, at det er et spørgsmål om planlægning og at tilpasse ressourcerne. Jeg sidder ikke med de vise sten i forhold til, hvordan man kan gøre det, men jeg har tiltro til, at lederne ude på skolen kan få det til at gå op i en højere enhed, siger Anne Lene Løvbjerg (V), der desuden tror på, at de billigere løsninger vil få flere forældre til at tilvælge sfo.

Hvis Byrådet vedtager ændringer af de nuværende moduler, forventes de at træde i kraft den 1. januar 2022.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

35-årig udgav sig for at være teenager: - Hun troede, jeg ville have sex, men jeg ville bare have min OCD til at gå væk

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Få et smugkig indenfor i kommende byggeudstilling: Her er hvad familien Danmark ønsker anno 2021

Horsens For abonnenter

Chipning af vildheste ved Nørrestrand kostede et hoppeføl livet

Horsens

Tekniktyv på indbrudsrunde i Brædstrup

Horsens For abonnenter

33-årig tog sin 14-årige datter med på hotel: Nu er han dømt for overgreb - men slipper for udvisning

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Erhverv For abonnenter

Sur smiley koster Ølholm-firma 15.000 kroner i bøde: Kunde følte sig vildledt

Horsens

Ekstraordinært mange forsøger at bestille tid til tredje vaccine: 91-årige Arne kan ikke engang blive stillet i kø

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fisk fra vandløb landet over tjekkes for giftigt fluorstof

Brædstrup

Madhus måtte lukke: Nu åbner Café Banesti

Horsens For abonnenter

Den ene siger ja, den anden siger nej: Udsigt til 'bambier' og et af Danmarks højeste punkter kan spoleres af skov

Horsens

Gammel højrefløjskending går til valg på grøn omstilling: Ja, jeg er indvandrerkritisk, men det hører til i landspolitik

Annonce