Annonce
Horsens

Politikere vil kæmpe for at fremrykke Hovedgård-bane

Det kommende superlyntog, der skal køre mellem de fire største byer i Danmark, kommer ikke til at stoppe ved Horsens Banegård. Men horsensianerne får alligevel hurtigere tog både mod Aarhus og mod København.Arkivfoto
hovedgård - En planlagt opgradering af banestrækningen mellem Hovedgård og Aarhus er umiddelbart blevet udskudt til 2024 i regeringens togplan, der blev vedtaget i går.

Men står det til både borgmester Peter Sørensen (S) og folketingsmedlem Henrik Dam Kristensen (S), der er valgt i Horsens, så bliver banen til noget tidligere.

- Det vigtigste er selvfølgelig, at banen kommer. Men den må meget gerne komme tidligere end 2024. Det er min klare intention at kæmpe for, at banen bliver til noget hurtigst muligt, siger Henrik Dam Kristensen.

Han vil bl.a. holde øje med, om en pose penge, som er sat af som buffer i budgettet, kan bruges til at finansiere banen, der vil afkorte rejsetiden mellem Aarhus og Horsens med ca. ti minutter.

Også Peter Sørensen vil holde et vågent øje med, om der skulle vise sig muligheder for at fremrykke byggeriet af Hovedgård-strækningen.

- Jeg vil kæmpe så hårdt, jeg kan, for at vi får den strækning så hurtigt som muligt. Det er en del af kernen i togplanen, når man ser på det med Horsens-briller, siger borgmesteren.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce