Annonce
Hedensted

Politikere vil have "småt brændbart"-skilt tilbage

Småt brændbart er blevet et hedt emne i Hedensted. Nu vil to byrådspolitikere have skiltet tilbage. Arkivfoto
Annonce
hedensted - Skiltet med "småt brændbart" skal tilbage på containerne på Hedensted Kommunes genbrugspladser.

Det mener Lars Poulsen (V) og Tage Zacho Rasmussen (DF).

De to politikere er ikke enige i, at kommunens genbrugspladser har strammet op på, hvad der må kommes i containeren.

I sidste uge fjernede man skiltet med "småt brændbart" og satte i stedet skilte op med præcis, hvad der må komme i containeren.

Container nummer 50, som det drejer sig om, må stadigvæk bruges til restaffald, men formålet har været at få folk til at blive bedre til at sortere, så både papir, pap, glas, plastik og andre fraktioner ikke bare ender i en samlet pose, der bliver hevet i småt brændbart.
Annonce

Brændes samme sted

Men den praksis er ikke rimelig, mener de to politikere.

- Det kan godt være, at der ikke er ændret noget, men vi mener, at det er en fejl, at skiltet er blevet fjernet. Det handler ikke om miljø, men om at tvinge folk til at tage affaldet med hjem og putte det i skraldespanden, siger Lars Poulsen, der bakkes op af Tage Zacho Rasmussen.

Han synes ikke, det giver mening, fordi affaldet fra skraldespanden derhjemme og småt brændbart bliver brændt samme sted.

Han peger på, at siden den vægtbaserede affaldsordning blev indført for seks-syv år siden i Hedensted Kommune, har der været en container til småt brændbart, som folk har vænnet sig til at bruge.

- Vi har fået meget ros for vores genbrugspladser, og man skal ikke bare lave ting om uden at informere folk om det. Man udsætter jo også personalet for konflikter, siger Lars Poulsen.
Annonce

Container sidste udvej

Han understreger, at han ikke har noget imod, at folk blive bedre til at sortere, men siger, at det er et problem, at folk er blevet forvirret over, at skiltet er væk. Derfor skal skiltet tilbage, og folk skal informeres bedre.

- Det er sådan set kommunen selv, der har givet folk en dårlig vane, fordi man indførte containeren for ikke at få mere ballade med den vægtbaserede affaldsordning, siger Lars Poulsen.

Lene Tingleff (V), der er formand for teknisk udvalg mener derimod ikke, at skiltet skal tilbage.

- Det handler om at lære folk at sortere bedre derhjemme. Containeren er der stadigvæk som en sidste udvej. Vi skulle have været bedre til at informere, men det vil vi følge op på nu, siger Lene Tingleff.

Småt brændbart bliver nu sat til debat på næste udvalgsmøde 4. oktober.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Annonce