Annonce
Hedensted

Politikere vil arbejde mere på tværs: Turister er ligeglade med kommunegrænser

Regioner skal forsøge at samle kommuner og få dem til at se ud over egen hæk. For turister er ligeglade med kommunale grænser. De vil have den store pakke tilbudt, når de kigger efter ferieområder, mener flere regionsråds- og byrådskandidater. Foto: Morten Pape

Kommune- og regionsgrænser er turister fløjtende ligeglade med, når de ferierer i Juelsminde, mener regionsråds- og byrådskandidater, der på valgmøde talte for bredere turistsamarbejder.

Juelsminde: Turister er vilde med Juelsminde og resten af det sydøstlige Jylland i disse år.

Flere og flere overnatter i landsdelen, og skal pilen fortsætte med at pege op ad, skal kommuner og turistattraktioner blive bedre til at bruge hinanden.

Det var der enighed om på et politisk møde, som Feriehusudlejernes Brancheforening mandag formiddag afholdt med regionsråds - og byrådskandidater i Dancenter i Juelsminde.

- En times kørsel for turister fra Tyskland er ingenting, og de kan komme langt på den time. Det er vi nødt til at forholde os til. Man tager i sommerhus, fordi her er dejligt, men også fordi, der sker ting i området. Alligevel er det svært at etablere samarbejder, og det forstår jeg ikke, sagde Socialdemokraternes spidskandidat til regionsrådet, Anders Kühnau.

Annonce

Hvis man sidder i München og planlægger ferie, kigger man ikke på et lille geografisk område. Det gør man altså ikke. Jeg tror på, vi skal lave noget som Danmark og så lave nogle destinationer ud fra det.

 

Ditto for Venstre, Carsten Kissmeyer, talte for at sælge turisterne "Danmark" som en tragt, der leder ud til kommuner og byer. Han sagde også, at lokale turistkontorer er penge ud ad vinduet, fordi turister i dag orienterer sig på internettet og ellers spørger for sig i butikker.

Dansk Folkepartis spidskandidat i Region Midtjylland, Lone V. Langballe, vil gerne se på, om der kan arbejdes for og presses på for tværkommunale samarbejder.

- Det er dødssygt, at lokale turistsites som Viborgs, hvor jeg kommer fra, ikke går længere end til egen kommune, når der kan linkes til andre, så turister på regnvejrsdage kan sidde i sommerhuse og tilrettelægge deres ferie, sagde hun.

De lokale repræsentanter på mødet var Carsten Clausen og Kirsten Terkilsen (V), Hans Kristian Skibby (DF) og Kasper Glyngø (S).

Sidstnævnte mener, at turisme kræver fælles samarbejder og markedsføring - også på tværs af regioner i kraft af et trækplaster som Legoland i Region Syddanmark.

Formiddagsmødet blev kaldt et valgmøde, men i lokalet var der ikke plads til mange flere end de deltagende politikere og branchefolk. Og kun en enkelt borger lyttede med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce