Annonce
Horsens

Politikere trætte af fjernvarmekritik: Kan vi ikke godt stoppe den her debat?

Skal folk ikke selv kunne vælge, om de vil have fjernvarme, spørger Per Lykken. Arkivfoto.

Per Løkken (K) mødte en mur af modstand, da han på et byrådsmøde tirsdag aften stemte nej til at forsyne et nyt boligområde i Provstlund med fjernvarme. Byrådskollegerne protestede mod Løkkens indlæg om, at der er tale om tvang.

Horsens: Konservative går ikke ind for tvang, og vi sår tvivl om beregningerne af effekterne ved fjernvarme.

Per Løkken fra Det Konservative Folkeparti gentog sig selv fra tidligere byrådsdebatter, da Horsens Byråd tirsdag aften skulle tage stilling til, hvorvidt en ny udstykning i Provstlund i Lund skal forsynes med fjernvarme.

Mens Per Løkkens modstand på tidligere byrådsmøder har kastet et mindre antal kommentarer af sig, blev han denne gang mødt af en mur af modstand, primært fordi der denne gang er tale om varmeforsyningen af en helt ny udstykning.

- Jeg vil gerne have en forklaring på, hvordan vi så skal sørge for varme i nye boligområder. Skal vi tilbage til, at hver eneste husejer skal have et oliefyr? Det er et helt nyt boligområde, vi taler om, lød det fra Ingerlise Thaysen (V).

Også i Socialdemokratiet vakte Per Løkkens udtalelse om tvang harme.

- Jeg fatter ikke en meter. Det er et helt nyt område, hvor der ikke er blevet bygget endnu, hvor I siger, I ikke vil have tvang. Hvad med tidligere, hvor alle skulle have gas i nye boligområder. Det var ligeså meget tvang, sagde Per Andersen (S).

I siger bare, at når det er fjernvarme, så er det tvang. Men når vi laver nye udstykninger, er vi nødt til at lave varmeforsyning.

Byrådsmedlem Per Andersen (S)

Fjernvarme til 138 boliger

Horsens Byråd vedtog tirsdag at forsyne udstykningen Provstlund III i Lund med fjernvarme.

Udstykningen er i dag ubebygget. Vurderingen er, at der kan bygges ca. 138 boliger i området.

Det Konservative Folkeparti stemte imod.

Du skyder helt forkert

Per Løkken argumenterede for, at der også er andre muligheder end fjernvarme.

- Der er andre løsninger for energiforsyning, hvor man ikke skal grave hele vejnettet op. Man kunne have stillet borgerne frit for, om de ville have været med, så tror jeg, vi kunne have været mange diskussioner foruden, forsvarede Per Løkken sig.

Men den købte Jørgen Korshøj (V) ikke - og pointerede, at ingen veje skal graves op.

- Når købere køber en grund, kender de forudsætningerne. Og der er ikke lavet veje derude endnu, så der skal ikke graves nogen op. Jeg tror, du kommer til at skyde helt forkert den her gang, sagde Jørgen Korshøj.

Niels Peter Bøgballe (S) undrede sig over, at Konservative har stemt for f.eks. affaldsordningen, som borgerne ikke kan fravælge.

- Jeg prøver at forstå dit ræsonnement i forhold til, at folk bare skal fristes, men ikke ledes over i fjernvarme. Hvorfor stemte I så for den nye affaldssortering, hvor der også var tale om tvang, lød det fra ham.

Annonce

Affind jeg med det

Per Løkken pointerede endnu engang, at Konservative bl.a. er skeptiske over for beregningerne om hvor meget varmetab, der er ved fjernvarme.

- Det er nogle af de forudsætninger i beregningsgrundlaget, vi ikke kan stå inde for. Når vi står med den overbevisning, er det eneste, vi kan gøre, at stemme imod, forklarede han.

Efter en længere debat lukkede Bjarne Sørensen ned for diskussionen.

- Vi har besluttet, at vi vil have fjernvarmen udrullet, og så må Konservative affinde sig med det. Jeg har også hørt om folk, der ikke vil betale skat, men som gør det alligevel. Kan vi ikke godt stoppe den her diskussion, sagde Bjarne Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Odder For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Sport

Hedensted-spillere ramt af corona

Annonce