Annonce
Hedensted

Politikere skyder en million kroner i legepark: Beløbet har afgørende betydning

Naturlegeparken etableres mellem Hotel Juelsminde Strand og Netto, som opføres i disse dage. Det er målsætningen og nu også forventningen, at projektet kommer i mål, og at parken kan indvies til foråret næste år. Arkivfoto
Med tilskuddet ventes Juelsminde Naturlegepark at komme fra land og blive klar til åbning næste forår.

Juelsminde: Projekt Juelsminde Naturlegepark er kommet et stort skridt nærmere målstregen takket være et dugfriskt tilskud på en million kroner.

Pengene kommer fra Hedensted Kommune.

Økonomiudvalget med repræsentanter fra fem af seks byrådspartier har på baggrund af en ansøgning fra naturlegeparkens venneforening besluttet at støtte projektet med beløbet.

- Det er et enigt udvalg, der synes, at projektet er så godt, at vi gerne vil bakke op om det, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

- Naturlegeparken vil understøtte byen. Det vil give noget til turismen og også lokalbefolkningen, at der kommer sådan et sted at tage hen med børn. Det giver også noget til en anden ende af byen. Man har havnen i den ene ende og får legeparken i den anden. Og forhåbentlig får man så noget vandring gennem byen til gavn for handelslivet, uddyber han.

Pengene tages ud af en pulje, som har rummet 75 mio. kr. og er øremærket byudvikling i de tre centerbyer i indeværende valgperiode.

Centerbypuljen var overordnet set tænkt sådan, at kommunen skulle gå ind og støtte et stort projekt i hver centerby. Men vi må indrømme, at vi har nappet lidt til den, når der har været projekter, som, vi synes, giver noget til byerne. Vi gav tilskud til teltpladsen i Tørring og trykkerigrunden i Hedensted, og det samme gør vi til legeparken.

Kasper Glyngø (S), borgmester, Hedensted Kommune.

Tror på åbning til maj

I Juelsminde Naturlegeparks venneforening vækker tilskuddet glæde.

- Det er vi rigtig, rigtig glade for. Vi håber, det går gennem byrådet også, siger bestyrelsesmedlem Birger Brix med henvisning til, at beslutningen skal godkendes i byrådet.

Med tilskuddet kommer venneforeningen op på seks mio. kr. til etableringen, der kræver 7,5 mio. kr.

- Vi har stadig nogle fondsansøgninger ude, som vi ikke ved, om vi får noget på. Hvis vi får noget på dem, begynder det at se rigtigt positivt ud. Kommunens million gør, at jeg tror på, vi kommer i hus, så vi kan åbne næste forår. Det vil være rigtig dejligt, siger Birger Brix.

Han og resten af bestyrelsen krydser fingre for, at Realdanias Underværker-kampagne bider på en ansøgning om en mio. kr.

Venneforeningen håber desuden på endnu flere bidrag, store som små, fra lokale borgere og virksomheder.

- Skulle der mangle lidt penge, så kan vi skære en smule fra. Men jeg håber og tror ikke, det bliver nødvendigt, siger Birger Brix.

Naturlegeparken er et ambitiøst projekt, som Palsgaard A/S satte i gang sidste år og har fået opbakning til lokalt. Firmaet Legespecialist.dk står bag tegningerne af parken.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce