Annonce
Odder

Politikere skal tilbage i skolebestyrelserne: Forældre og politikere skal tættere på hinanden

Mandag aften blev Martin Mikkelsen gruppeformand for den Konservative byrådsgruppe efter Niels Rosenberg gik på pension. Allerede dagen efter sendte han et forslag til børne-, uddannelses- og kulturudvalget, der skal sikre, at politikere igen skal være repræsenterede i skolebestyrelserne.På billedet er han sammen med Linda Ann Wienand (S) og Lene Midtgaard (V), der ligesom han selv er i gang med deres første byrådsperiode. Arkivfoto
Et konservativt forslag vil igen sikre politikere i kommunens skolebestyrelser. Opgaven blev sparet væk, da byrådet i 2017 skulle finde mere tid til politik.
Annonce

Odder: Hvis det står til Konservative, skal der igen være byrådsmedlemmer i kommunens skolebestyrelser.

Sådan var det også tidligere, men da byrådet i 2017 vedtog en plan, der skulle give politikerne mere tid til politik, fjernede man mange bestyrelsesposter fra politikerne, deriblandt posterne i skolebestyrelserne.

Det er ikke mindst på baggrund af den senere tids fokus på skolernes økonomi, inklusion og struktur samt et ønske om en større gennemsigtighed på skoleområdet, der får partiet til at foreslå, at man genindfører politisk repræsentation i skolebestyrelserne.

- Politikerne skal komme fra børne-, uddannelses- og kulturudvalget, hvor der træffes beslutninger, som vedrører skolerne. Det skal sikre, at hele udvalget får en større indsigt i og føling med skolernes daglige drift, står der blandt andet i forslaget.

Annonce

Ansigt til ansigt

De valgte politikere skal løbende orientere hele udvalget om den viden, som de har fra skolebestyrelsesmøderne.

- Det er vigtigt at understrege, at politikerne ikke skal bedrive politik eller bestemme i skolebestyrelsen. Deres tilstedeværelse skal udelukkende medvirke til en bedre indsigt i skolernes daglige drift og udfordringer, forklarer partiet i forslaget.

På den måde mener Konservative, at politikerne bedre kan stille gode og relevante spørgsmål til de sager, forvaltningen fremsætter. Det giver mulighed for, at der bliver truffet beslutninger, der i endnu højere grad vil være til gavn for skolerne.

- Børne-, uddannelses- og kulturudvalget vil få bedre føling med, hvad der rører sig i skolerne i det daglige, lyder et af perspektiverne i forslaget, der også peger på, at politikerne ved at sidde med i skolebestyrelserne kommer tættere på skolerne.

- Det bør være idealet i en lille kommune som Odder. Her skal der være nem adgang til kommunalpolitikerne, og medlemmerne i skolebestyrelserne skal jævnligt møde dem ansigt til ansigt.

Konservative håber, at børne-, uddannelses- og kulturudvalget vil behandle forslaget på udvalget næste møde 12. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Horsens

Lokale butikker har mundbind - men efterspørgslen er stor, og de kan løbe tør

Annonce