Annonce
Ikast-Brande

Politikere skal diskutere Urban Street Zone's hal 3

Tilbage i 2017 åbnede Urban Street Zone en kæmpe skaterhal. Nu håber foreningen på at kunne få lokaletilskud til Hal 3, der kan bruges til mange forskellige aktiviteter. Arkivfoto: Martin Ravn
Urban Street Zone vil udvide paletten af aktiviteter med blandt andet dans, street-fodbold, basket og hockey.

Brande: Når Ikast-Brande Kommunes økonomi- og planudvalg mødes på tirsdag, skal udvalget behandle en ansøgning fra street sport-foreningen Urban Street Zone, som har bedt om et ekstraordinært lokaletilskud til foreningens hal 3.

Et stort flertal i Folkeoplysningsudvalget sagde 9. februar nej til ansøgningen fra Urban Street Zone med begrundelsen, at det ville medføre en betydelig merudgift for udvalget, mens den ene af byrådets to repræsentanter i udvalget, Fælleslistens Lotte Stoltenborg, som den eneste gik ind for at imødekomme ansøgningen.

Det er imidlertid Folkeoplysningsudvalgets andet byrådsmedlem, socialdemokraten Inge Dinis, der har bedt økonomi- og planudvalget – som hun selv er blandt de syv medlemmer af – om at se på ansøgningen fra street sport-foreningen i Brande.

Annonce

Urban Street Zone (USZ) søgte i starten af december om at blive godkendt til at kunne modtage lokaletilskud for hal nr. 3 i en tidsbegrænset periode på to år. På sigt ønsker foreningen at købe bygningerne på Mylius-Erichsensvej, hvilket vurdere som en mere økonomisk fordelagtig løsning frem for fortsat at leje hallerne.

Flere aktiviteter

Hal 3 skal - i samarbejde med Brande IF – indrettes, så den kan rumme endnu flere street sport-aktiviteter end de to eksisterende haller, f.eks. street-fodbold, street-basket, street-hockey, roller dance og disco samt dans og yoga.

Desuden ønsker USZ at renovere nogle af de eksisterende lokaler (køkken og café), som så kan fungere som et samlingssted for hallerne.

I forvejen får Urban Street Zone lokaletilskud til hal 1, mens Folkeoplysningsudvalget i flere omgange har afvist at bevilge lokaletilskud til hal 3. I stedet fik foreningen sidste år et ekstraordinært tilskud fra kultur- og fritidsudvalget på 300.000 kr., hvoraf cirka halvdelen er blevet brugt på at indrette et udendørs træningsområde.

Såfremt USZ får en midlertidig godkendelse til at kunne modtage lokaletilskud for hal 3, forventer foreningen samlet set at bruge 1.247.719 kroner på opbygning af baner, rekvisitter, udstyr, lyd, lys mv. Beløbet forventes primært finansieret gennem fonde og eksterne partnere. Derudover vil prisen for et medlemskab af USZ stige, når hal 3 er klar til brug.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ny øverste chef for 7000 kommunalt ansatte i Horsens: Charlotte Lyrskov udnævnt til ny kommunaldirektør

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Erhverv

Første af sin art i Danmark: Nu er byggeriet af kollegium for håndværkere i gang på godsbanearealet

Podcast

Togbroen over Vejlefjord spøger stadig hos Else og John: - Om natten vil det blive helt forfærdeligt for os

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Partiformand var med til at skyde Venstres valgkamp i gang: Ravn vil sætte en stopper for beskidt spildevand, der havner i fjorden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Navne

Malene fra Horsens bliver ny chef for bibliotekerne og Borgerservice i Billund

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Horsens

Vil du blive klogere på kandidaterne, inden du sætter dit kryds? Her er overblikket over de lokale vælgermøder

Annonce