Annonce
Hedensted

Politikere sender boligprojekt retur: Vil have større lejligheder

Byggeriet af tredje og sidste etape af Solsiden gik i stå, da selskabet bag gik konkurs i 2010. Nu vil Lejerbo overtage. Foto: Michael Svenningsen

Der er stor glæde over Lejerbos interesse for at bygge på Solsiden, men projektet må gerne være endnu mere ambitiøst, mener økonomiudvalget, der vil have flere store lejligheder.

Juelsminde: Det almene boligselskab Lejerbo må tilbage til tegnebrættet, efter økonomiudvalget i Hedensted Kommune har kigget på selskabets idé til at bygge tredje og sidste etape af projekt Solsiden i Juelsminde.

De to første etaper af byggeriet har stået færdige siden 2008, men herefter gik projektet i stå, da det private selskab bag lejlighederne gik konkurs. For nylig meddelte Lejerbo, at de kunne være interesseret i at færdiggøre projektet og bygge i alt tre punkthuse med 56 lejligheder.

Men selvom økonomiudvalget er glade for selskabets interesse, så har de ikke i første omgang godkendt Lejerbos oplæg.

- Vi vil rigtig gerne have Lejerbo ind på grunden, men vi synes, der er for mange små lejligheder i det, de har lagt op til. Solsiden har en unik placering tæt på byen og med udsigt over vandet, og derfor må der godt være lidt slåen ud med armene, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Annonce

Solsidens historie


  • Grunden på Kystvej har i mange år været hjemsted for Kysthospitalet, som blev revet ned i 2005. Kort efter gik opførelsen af Solsiden - boligblokke med luksuslejligheder - i gang.
  • Første etape af byggeriet i tre etaper startede med første spadestik i 2005. I 2007 gik anden etape af byggeriet i gang, mens fundamentet til tredje og sidste etape blev støbt i midten af 2008.
  • I 2010 gik selskabet bag lejlighederne, Solsiden A/S, konkurs. Det skete blandt andet på grund af, at beboerne var utilfredse med mangler i byggeriet i de to første etaper og krævede det udbedret. Det endte i en langtrukken retssag, indtil Solsiden A/S gik konkurs.
  • I forbindelse med konkursen overtog Brørup Sparekasses Ejendomsselskab fundamentet og grunden til tredje etape af byggeriet, og satte det til salg. Brørup Sparekasse stod oprindeligt for finansieringen af Solsiden-byggerierne. Efterfølgende blev Brørup Sparekasse overtaget af Saxo Bank.
  • I 2014 købte Juelsminde Kyst Aps Solsidens tredje etape, der ligger på Kystvej 27, 29 og 31.

Marked for store boliger

Økonomiudvalget mener, at placeringen kan trække et bredere segment, og at der i Juelsminde er et marked for store lejeboliger.

- Store lejeboliger henvender sig til både børnefamilier og seniorer, og det vil give en god, blandet beboersammensætning i området, hvis der er både store og små lejligheder, siger Kasper Glyngø.

Kommunens senioranalyse viser, at mange af de ældre efterspørger store lejligheder, blandt andet med to badeværelser.

- Juelsminde er anderledes end de lidt større byer på den måde, at flere af seniorerne her gerne vil betale lidt ekstra for at få mere plads, siger borgmesteren.

Giver gerne lidt ekstra

Samtidig er der i forvejen mange mindre lejeboliger i Juelsminde - og flere er på vej.

- Juelsmindehalvøens Almene Boligselskab er i gang med at bygge mange af de lejligheder, som er under 90 kvadratmeter, men vi mangler de lidt større, siger Kasper Glyngø.

Han fortæller, at kommunens ønske til Lejerbo er blevet vel modtaget, og at selskabet er gået i gang med at arbejde på et nyt projekt med flere større lejligheder.

Lejerbo har i dag ikke nogen lejligheder i Juelsminde.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce