Annonce
Odder

Politikere roste kriseledelse: Godt frivillige ikke blev fejret

Med afstandskrav på en meter var byrådet spredt over hele byrådssalen og havde også taget de pladser i brug, der normalt er forbeholdt tilhørere og presse, der i stedet måtte følge mødet på webtv. Foto: Odder Kommune
Byrådet roste kriseledelsen, men det tog for lang tid at åbne plejecentre for besøg.

Odder: Coronaens konsekvenser ramte Odder meget hurtigt. Det var nemlig fredag 6. marts, at de første ansatser til en nedlukning kom snigende fra Christiansborg. Ansatser, der 6. marts ved middagstid fik kriseledelsen i Odder Kommune til at aflyse den længe ventede fejring af kommunens frivillige ved den årlige frivillighedsfest i Spektrum, der skulle finde sted samme aften.

- Og det var klogt, for det har nok været medvirkende til, at det gik så godt fra starten, sagde Marianne Hundebøll (SF), da borgmester Uffe Jensen (V) mandag aften orienterede byrådet om kriseledelsens arbejde i forbindelse med det første byrådsmøde siden corona kom til landet.

- Også som medarbejder har jeg oplevet en stor tryghed og god kommunikation, siger Marianne Hundebøll, der arbejder i kommunens visitationsteam.

Viceborgmester Lone Jakobi (S) var ikke en del af kriseledelsen.

- Det har været en meget mærkelig situation at skulle træde tilbage, men jeg synes, det har fungeret fint, og der er truffet gode beslutninger, sagde Lone Jakobi.

Som udvalgsformand har hun været orienteret omkring børne- og ungeområdet.

- Og jeg vil gerne sige en kæmpe stor tak til ansatte og ledere i området, der har løftet en kæmpestor opgave, løsningsorienterede og med overskud.

Vi var faktisk 12 dage senere end Aarhus med at åbne, fordi vi blev bombarderet med oplysninger fra KL (Kommunernes Landsforening) om, at vi skulle holde igen med at åbne. Det virkede lidt underligt, da formanden for KL jo er fra Aarhus (borgmester Jakob Bundsgaard, red.) og der havde de så åbnet op noget før.

Finn Thranum (V), byrådsmedlem

Ærgerlig tøven

Som formand for sundhed, social og omsorgsområdet har Finn Thranum (V) også været orienteret. Ligesom Lone Jakobi har han kun ros til ansatte og ledere.

- Men vi kunne sagtens have forbedret, hvordan udvalgene havde været med, siger han som svar på Leif Gjørtz Christensens (EL) lille klagepunkt.

- Vi har fra midt i marts haft mulighed for at holde virtuelle møder. Her er vi blevet inddraget sent, og jeg havde gerne set udvalgene inddraget tidligere, sagde Leif Gjørtz Christensen, der i øvrigt kun havde ros til kriseledelsen.

Et enkelt hul i osten lykkedes det dog byrådet at finde.

- Jeg har ærgret mig over, at der gik så lang tid, før vi åbnede for besøg på vores plejecentret, sagde Lone Jakobi.

Den holdning delte Finn Thranum.

- Kriseledelsen var måske en anelse tøvende med at åbne på plejecentrene. Det sket 12 dage senere end Aarhus, sagde Finn Thranum og tilføjede:

- Modsat i Aarhus, så har vores borgere ikke på noget tidspunkt været isolerede, men har været sammen med de grupper, de boede i.

Annonce

Venter på Christiansborg

Kriseledelsen, der udover borgmester Uffe Jensen består af kommunaldirektør Henning Haahr, direktør for social, sundhed og beskæftigelse Jette Lorenzen, sekretariatschef Morten Møller og kommunikationskonsulent Claus Buur Rasmussen, har siden landet blev lukket ned 11. marts og det politiske liv sat ud af spil, været dem, der kunne træffe hurtige og nødvendige beslutninger på baggrund af direktiver fra staten.

Borgmester Uffe Jensen forklarede kriseledelsens tøven i forhold til at åbne for besøg med, at alle beslutninger og arbejdsgange har en-en fulgt udmeldingerne fra Christiansborg.

- Og der er altså stadig ikke kommet retningslinjer fra Christiansborg vedrørende besøg i ældre- og plejeboliger, sluttede borgmesteren og afslørede dermed, at i hvert fald én beslutning er blevet truffet uden klart direktiv fra staten.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Aktindsigt afslører: Byrådet blev holdt i uvished i 200 dage i omdiskuteret vej-sag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Hård straf venter for synderne: De første ølkastere på Casa Arena er identificeret

Horsens For abonnenter

Retssag om inddrivelse af narkogæld tegner et billede af et barskt miljø i Horsens

Ikast-Brande

Politiet søger vidner: Mand udsat for røveriforsøg i eget hjem

AC Horsens

Han var helt, skurk og ti centimeter fra at gøre det godt igen mod VB: Ærlig Sigurdarson havde svært ved at slippe uheldig hovedrolle

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

HH Elite For abonnenter

Tjubang-håndbold og koncentrationssvigt: Derfor tabte HH Elite først og fremmest til sig selv i snævert nederlag

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lokal frisør er blevet selvstændig: Er rykket ind i salon Maria G. i Løsning

Heunicke om hurtig smittestigning: Flere skal vaccineres nu

Sport

Stort drama venter i lokal serie 3-pulje: Få det fulde overblik over hvilke seriehold, der har noget på spil i efterårets sidste spillerunde

Horsens For abonnenter

Studerende snupper 84-årige Pers parkeringsmulighed: Jeg ved godt, jeg ikke har krav på en p-plads, men jeg er afhængig af min bil

Østjylland

Se videoen: Så brandhærget er fabrikken i Galten

Annonce