Annonce
Horsens

Politikere nikker ja til at bygge op til 15 meter i højden i Samsøgade

Området ved Samsøgade er i dag præget af villaer og små-erhverv. Nu vil en privat bygherre opføre tre bygninger med i alt 26 lejligheder. Illustration fra lokalplanforslaget
En privat bygherre vil opføre 26 lejligheder i op til 3,5 etagers højde på en i dag tom grund i Samsøgade. Politikerne i plan- og miljøudvalget siger ja til planerne.
Annonce

Horsens: Politikerne i plan- og miljøudvalget har nikket ja til et nyt kommuneplantillæg, der vil gøre det muligt for en privat bygherre at opføre tre bygninger med i alt 26 lejligheder på adressen Samsøgade 10-12 i Horsens.

I dag er en del af området tomt, mens der også er to lagerbygninger på grunden. De skal rives ned for at gøre plads til det nye byggeri, som skal være med til at byfortætte i området, der i dag primært består af villaer og små-erhverv.

Udvalgsformand Martin Ravn (V) glæder sig over det kommende byggeri.

- Det er et rigtig fint projekt, som jeg synes falder godt ind i det eksisterende byggeri i området. Jeg synes, bygherren med sit oplæg har taget meget hensyn til, hvordan der ellers ser ud i området, siger han, der er bl.a. er godt tilfreds med, at bygherren vil lade de tre ejendomme være højest ud mod Samsøgade - og så falde i højde inde bag ved.

Efter planen skal byggeriet op i 3,5 etager eller op mod 15 meter ud mod Samsøgade, hvor det kommer til at ligge lige over for politistationen, mens byggeriet på bagsiden falder ned til 1,5 etage mod Jyllandsgade, hvor der i dag ligger villaer, der dermed slipper for at få udsigt til høje bygninger.

I dag må der kun bygges op til 2,5 etager eller 10 meter i området, men det skal det nye kommuneplantillæg altså lave om på.

Annonce

Flere bekymrede naboer

Planerne om byggeriet har været sendt i høring, og i den forbindelse har tre beboere i naboejendomme i området sendt høringssvar til kommunen i forbindelse med det planlagte byggeri.

De er bl.a. bekymrede for, at beboerne i de nye lejligheder kan kigge ind i deres lejligheder, at der kommer mere trafik i området, og at der ikke er p-pladser nok.


Det er svært helt at undgå, at man kommer til at kunne kigge ind, når man bor i midtbyen.

Martin Ravn (V), formand for kommunens plan- og miljøudvalg


Men høringssvarene har ikke givet anledning til at ændre væsentligt på planerne, oplyser Martin Ravn.

- Det er svært helt at undgå, at man kommer til at kunne kigge ind, når man bor i midtbyen, siger udvalgsformanden, som også oplyser, at der er planlagt en enkelt p-plads pr. lejlighed.

- Det bør være nok, når man bor så tæt på byen. Vi regner ikke med, at ret mange af de kommende beboere i lejlighederne har flere biler, siger han.

Martin Ravn glæder sig også over, at bygherren har tænkt bæredygtighed ind i byggeriet i Samsøgade.

- Der er planlagt solfangere på taget, og det synes jeg, er en god idé. Det er ikke noget, vi endnu ser på så mange byggerier i midtbyen, men det er en god vej at gå, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Odder

Gør noget: Gå en tur

Annonce