Annonce
Horsens

Politikere frigiver millioner til ansigtsløft af sidegader til Søndergade

Thonbogade skal have et løft, så den - og andre sidegader til gågadesystemet - kan matche den nye gågade i Horsens. Politikerne i plan- og miljøudvalget har netop nikket ja til at frigive 5,4 millioner kroner til at opgradere sidegaderne. Arkivfoto
Når den nye gågade i Horsens står færdig næste sommer, har sidegaderne også fået et ansigtsløft.
Annonce

Horsens: Når den nye gågade i Horsens i løbet af næste år står færdig, så skal de omkringliggende sidegader - Thonbogade, Grønnegade, Hestedamsgade, Graven og Hospitalsgade - også have fået en ansigtsløftning.

Det vedtog politikerne i byrådet i forbindelse med bugetforhandlingerne i efteråret, og nu har politikerne i plan- og miljøudvalget nikket ja til, at pengene til ansigtsløftet bevilges, så arbejdet kan komme i gang.

- Gågaderne og sidegaderne er et sammenhængende system, og det ville være rigtig træls, hvis det var som at gå 20 år tilbage i tiden, når man går fra den nye gågade til nogle af sidegaderne. Derfor skal sidegaderne også løftes, siger udvalgsformand Martin Ravn (V) om beslutningen.

I alt er der afsat 5,4 millioner kroner til at løfte sidegaderne. Det er de penge, politikerne nu nikker ja til, at forvaltningen må bruge. Den første million frigives allerede i år, mens 4,4 millioner kroner er klar til projektet i 2020.

- Der er ikke penge til at skifte belægningen i sidegaderne også, men vi skal have set på ny belysning, som skal være på niveau med det i Søndergade, og på, om vi kan gøre noget med hensyn til byrumsinventar - træer, bænke, cykelstativer osv. - i sidegaderne, siger Martin Ravn.

Der står allerede i dag træer i Thonbogade og i Grønnegade. De træer bliver stående også efter ansigtsløftet.

Gågaderne og sidegaderne er et sammenhængende system, og det ville være rigtig træls, hvis det var som at gå 20 år tilbage i tiden, når man går fra den nye gågade til nogle af sidegaderne.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Annonce

Færdige sommeren 2020

Planen er, at det eksisterende inventar skal gennemgås for at finde ud af, om det kan renoveres. Og så skal der arbejdes med overgangene fra Søndergade til sidegaderne. Ifølge oplægget fra forvaltningen skal der kigges på, om belægningen kan flettes sammen, så der dannes overgange mellem den nye gågade og sidegaderne.

- Vi vil gerne i gang med arbejdet nu, så sidegaderne også kan stå færdige, når Søndergade, Torvet og Jessensgade er helt færdige til næste sommer. Nu går forvaltningen i gang med at udarbejde en plan for arbejdet, siger Charlotte Lyrskov, der er konstitueret direktør i teknik og miljø i Horsens Kommune.

Pengene til løftet af sidegaderne kommer fra områdefornyelsespuljen og er afsat i kommunens budget. Pengene går altså ikke fra budgettet for Søndergadeprojektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce