Annonce
Hedensted

Politikere får det samme i vederlag efter påtale: Blev aflønnet forkert

Politikerne har måttet ændre i reglerne for løn til udvaglsformænd for at leve op til kravene i loven. Arkivfoto

Ankestyrelsen har bedt om at få ændret den måde, som formand og næstformand i det særlige opgaveudvalg bliver aflønnet på. Beløbet bliver dog det samme, oplyser borgmesteren.

Hedensted: Da de 27 politikere i byrådet i Hedensted tog hul på en ny periode 1. januar 2018, blev et nyt udvalg også sat i gang med arbejdet.

Opgaveudvalget, som det hedder, var en nyskabelse, der skulle tage sig af forskellige opgaver for byrådet med fokus på borgerinddragelse. Indtil videre har udvalget stået for en senioranalyse og den nye borgerbank.

Men byrådet blev i december gjort opmærksom på, at den måde, som formand og næstformand i udvalget, Erik Kvist (DF) og Mette Juhl (S), bliver aflønnet på, ikke er i overensstemmelse med reglerne.

Opgaveudvalget er nemlig et såkaldt §17 stk. 4 udvalg, som nedsættes for en periode ad gangen til at løse en bestemt opgave. Derfor kan formand og næstformand ikke få et fast vederlag, som de to politikere ellers har fået. Byrådet kan godt give vederlag til personer i et sådant udvalg, men vederlaget skal gives fra opgave til opgave.

- Styrelsesvedtægten, som byrådet skal rette sig efter, er ikke indrettet på, at vi finder på nye måder at arbejde på. Vi skal selvfølgelig rette os efter reglerne, så nu finder vi en anden måde at aflønne formand og næstformand på. Beløbet, de får, bliver det samme, fortæller borgmester Kasper Glyngø (S).

Kommunens vederlagsbekendtgørelse bliver nu ændret, så det fremgår, at så længe byrådet har givet udvalget en opgave, så får formand og næstformand et vederlag, der svarer til det, de andre formænd får. I forvejen godkender byrådet et kommisorium for hver enkelt opgave.

Formanden får 226.718 kr. mens næstformanden får 41.186 kr.

Da ændringen blev vedtaget på byrådsmødet onsdag aften, stemte Venstre og Liberal Alliance imod, idet de to partier ikke er enige i fordelingen af vederlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Seks Horsens-boksere i finalen ved JM

Annonce