Annonce
Horsens

Politikere bakker op: Halprojekt kan score fire millioner kroner

Repræsentanter for Gedveds foreninger og politikere mødtes fredag ved Gedved hallen, for at drøfte et forslag, der kan indbringe fire mio. kr. Fra venstre er det borgmester Peter Sørensen (S), formand for Gelved lokalråd, Niels Arne Kjærgaard, Ole Lund Svendsen, Gedved Lokalråd, Thomas Monberg (S), næstformand i kulturudvalget, Jakob Bille (LA), formand kulturudvalget, Martin Kopp, Gedved Idrætsforening, Bjarne Tang Laurudsen, halgruppen, og Wanja Høj Sørensen, formand for gymnastikforeningen. Foto: Jens Amtoft
Arbejdsgruppen bag en ny hal i Gedved har foreslået at afgive brugsretten til den gamle seminariehal. Politikerne er med på ideen.
Annonce

Gedved: Smilene var brede, da repræsentanter for Gedveds foreninger mødtes ved Gedved Hallen med repræsentanter for byrådet.

Hvad der startede som en lys idé, ser nu ud til at kunne sikre fire millioner kroner til byens halprojekt.

Arbejdsgruppen bag den nye hal har tilbudt at afgive brugsretten til den gamle og nedslidte seminariehal og til Gedved Stadion og foreslået, at området bliver solgt.

Området dækker et areal på 17.000 kvadratmeter.

Det vil indbringe fire millioner kroner, der kan postes i halprojektet.

Og de involverede politikere bakker op om ideen.

- Jeg har fået en henvendelse fra en lang række gode folk her i Gedved fra idrætsforeningen, gymnastikforeningen og fra lokalrådet, og jeg synes, at tanken om at afgive brugsretten til det pågældende område var så interessant, at jeg har holdt et par kaffemøder med folk her fra Gedved. Det er klart, at vi skal have det politiske system med, men min tilgang er, at jeg er meget positiv. Det er en måde, der kan realisere den drøm, man har i Gedved. Jeg vil også understrege, at jeg ved, at ambitionen er at finde to millioner kroner selv, og det vil jeg holde Gedved op på, for det tror jeg også, projektet er afhængigt af, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Jeg synes, at tanken om at afgive brugsretten til det pågældende område var så interessant, at jeg har holdt et par kaffemøde med folk her fra Gedved

Peter Sørensen (S), borgmester

Annonce

Godt initiativ

Ved at afgive brugsretten til seminariehallen og stadion kan Horsens Kommune sætte området til salg med et krav om, at køber skal sørge for nedrivning af de eksisterende bygninger. Der vil være mulighed for, at der efterfølgende kan opføres boliger på grunden.

Sagen går i politisk udvalg i næste uge, og også formandsskabet i kulturudvalget, Jakob Bille (LA) og Thomas Monberg (S), er positivt stemte for ideen.

- Det er jo et fantastisk projekt, og det er også interessant, at det er en multihal med et springcenter. Det kommer også andre af kommunens gymnaster til gode. Men projektet er også så ambitiøst, at jeg umiddelbart tænkte, at der var langt fra de 10 millioner kroner og op til det nødvendige beløb. Men folkene i gedved har taget handsken op og er trukket i arbejdstøjet, siger formand for kultur- og civilsamfundsudvalget Jakob Bille.

Horsens Kommune har i forvejen afsat 10 millioner kroner til projektet, og den lokale arbejdsgruppe har selv sat sig for at at samle to millioner kroner ind.

Med en tilførsel på fire millioner kroner vil det samlede beløb blive 16 millioner kroner. For det beløb er det muligt at bygge en ny hal samt et springcenter.

Annonce

Får erstattet det, vi mister

Hos byens to store foreninger, idrætsforeningen og gymnastikforeningen tror man på, at den nye hal vil kunne erstatte det, man mister, når man giver afkald på seminariehallen.

- Det er jo et kæmpeprojekt, det største i den tid, vi kan huske herude. Med det her projekt binder vi foreningerne sammen med skolen og med resten af byen. Det er selvfølgelig vemodigt med de faciliteter, vi på den måde giver afkald på, men det er helt klart den rigtige løsning, siger Martin Kopp fra Gedved Idrætsforening.

Både Niels Arne Kjærgaard og Ole Lund Svendsen fra Gedved Lokalråd glæder sig over, at hallen nu kan blive en realitet set i lyset af de initiativer, der har været gennem årene på at få etableret en ekstra hal i Gedved.

Foreningerne afgiver brugsretten til den gamle seminariehal, der formentlig skal rives ned, så der kan bygges boliger. Arkivfoto: Jens Amtoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce