Annonce
Odder

Politiker om manglende vej: Vejen kommer, men der går år

Beboerne i området havde ikke regnet med, at vejen til Ballevej først kommer om nogle år. Foto: Hans Jørgensen
Cykel- og gangbro til Odder Vest er på vej, men det kniber mere med en forbindelse fra Bendixminde ud til Ballevej, oplyser Ole Lyngby Pedersen (V).
Annonce

Odder: Beboere i Bendixmindeudstykningen i den vestlige del af Odder skal ikke forvente en stikvej ud til Ballevej i den nærmeste fremtid.

- Vejen bliver lavet i etaper, efterhånden som delområderne bliver bygget. Det sidste stykke jord ud til Ballevej skal eksproprieres, og det er ikke med i budgettet for 2020 og overslagsårene frem. Så der er ikke udsigt til, at vejen kommer inden for de næste to-tre år, siger Ole Lyngby Pedersen.

Han er formand for miljø-, teknik- og klimaudvalget, som blandt andet arbejder med lokalplaner og udstykninger som Bendixminde.

På skilte i området står der, at "her kommer vejen til Ballevej", og det har fået Camilla Rasmussen og andre borgere til at regne med, vejen snart bliver lavet.

- Det giver stof til eftertanke. Budskabet på skiltene er ikke forkert, men det er uheldigt, hvis folk har fået den opfattelse, at den kommer snart, erkender Ole Lyngby Pedersen.

Budskabet på skiltene er ikke forkert, men det er uheldigt, hvis folk har fået den opfattelse, at vejen til Ballevej kommer snart.

Ole Lyngby Pedersen (V), formand for miljø-, teknik- og klimaudvalget

Annonce

Tag en snak med mig

Hvis Camilla Rasmussen eller andre føler sig dårligt behandlet og oplyst af kommunen, så vil Ole Lyngby Pedersen (V) gerne tage en snak med dem.

- Jeg vil meget gerne vide det, hvis folk synes, kommunen er for tung og træg at danse med. Vi lytter gerne, og det er vigtigt, vi bliver gjort opmærksom på det, hvis noget har taget urimelig lang tid. Vi har også vores træffetider, hvor jeg står til rådighed for at lytte til borgerne, hvis de har været ude for noget, de mener er lidt urimeligt. Så tager vi det seriøst og får det behandlet, siger Ole Lyngby Pedersen.

Men han slår fast, at kommunen har nogle retningslinjer for blandt andet arbejdet i nye udstykninger.

- Vi har ingen deadline for, hvornår arbejdet skal være afsluttet. Men vi har en holdning til, at det skal være færdigt, når man er færdig med byggeaktiviteter i et område eller en vej. Jeg kan godt forstå, det kan være utilfredsstillende, men det er et spørgsmål om ressourcer. Det kan koste 300.000-400.000 kroner i reparation, når lastbiler bakker ind over kantsten og fliser og ødelægger dem, siger Ole Lyngby Pedersen.

Annonce

Cykelbroen er på vej

Han påpeger også, at det er grundejerne selv, der skal lave en grundejerforening.

- Den skal laves, når 25 procent af grundene er solgt. Men det kniber, og det kan forsinke den endelige aflevering af et område, for den skal ske til grundejerforeningen, siger han.

Udvalgsformanden oplyser, at der en forklaring på, at arbejdet med at lave en cykel- og gangbro, som skal forbinde Bendixminde med Odder Vest, er trukket ud.

- Jeg kan god forstå, borgerne synes, det har trukket i langdrag. Vi skulle have tilladelse ved Naturstyrelsen, fordi broen går hen over fredskov, og der skal være lys på stien. Det har taget tid. Men tilladelserne er i hus nu, og opgaven med at lave broen kommer i udbud i november. Hvis alt går vel, er broen på plads til sommer. Det er overraskende, at vi støder ind i den slags problematikker. Jeg tror også, det kom som en overraskelse for forvaltningen, og jeg kritiserer bestemt ikke vores forvaltning, siger Ole Lyngby Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Horsens

Færre ramt i det seneste døgn: Seks nye smittede i Horsens Kommune

Annonce