Annonce
Hedensted

Politiker om plejesektoren: Vi kan blive endnu bedre til at lytte

Claus Thaisen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet, Hedensted kommune. 
Annonce

Læserbrev: Lige nu er plejesektoren igen-igen i fokus, denne gang som følge af de mildest talt meget uheldige afsløringer af plejesvigt, som Ekstra Bladet har trodset et fogedforbud ved at vise. Optagelserne med det skjulte kamera, familien havde anbragt, viser et helt uacceptabelt plejesvigt af Else på Kongsgården, et plejecenter i Århus.

Det er ikke første gang, plejesvigt afsløres - næppe heller sidste. Alligevel er det naturligvis ganske uacceptabelt og helt ude af proportion, at personale på flere plejecentre efter sagen fra Århus oplever chikane, trusler og krænkende adfærd fra pårørende.

For heldigvis er det jo sådan, at langt, langt de fleste af de mennesker, der arbejder i plejesektoren, passer deres job på bedste vis med at yde pleje og omsorg til den voksende gruppe af ældre medborgere, der flytter ind på plejecentrene.

Som medlem af Hedensted Kommunes politiske udvalg for Social Omsorg bakker jeg 100 procent op om vores personale i plejesektoren. De yder dagligt en stor og prisværdig indsats for at pleje ældre, handicappede samt andre udsatte borgere.

Men når det er sagt, må jeg tilføje, at der naturligvis ikke er nogen garanti for, at der aldrig sker fejl i vores kommune. Derfor er dialogen med beboerne på plejecentrene og måske endnu mere dialogen med deres pårørende yderst vigtigt. Den skal personalet være parat og gearet til.

Derfor vil jeg lægge op til en drøftelse i det politiske udvalg om ”dialogværktøjet”. Er det i orden? Er det noget, vi skal arbejde mere med? Er det i alle medarbejdernes værktøjskasse?


Derfor er dialogen med beboerne på plejecentrene og måske endnu mere dialogen med deres pårørende yderst vigtigt.

Claus Thaisen


Er der varme hænder nok i plejesektoren? Det kan man altid diskutere. Men plejesvigt af den slags, som vi har set på Kongsgården, kan ikke undskyldes med manglende ressourcer. Det handler i højere grad om holdninger og engagement eller mangel på samme.

Jeg er sikker på, at vi også i Hedensted Kommune kan blive bedre til at lytte, tage dialogen og derefter agere.

Men jeg tror også på, at vi allerede er så gode til det, at det ikke er her, den næste sag om plejesvigt dukker op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Kvinde kørte op i anden kvinde

Horsens

Lars mener, at hans 150.000 burhøns har det fantastisk: Intet taler for at nedlægge produktionen

Annonce