Annonce
Horsens

Politiker: Jeg kan ikke tvinge folk i Sundparken til at stemme

Saliem Bader (S) har repræsenteret Sundparken i byrådet i mere end 10 år. For ham er det ikke acceptabelt ikke at stemme. Arkivfoto

Byrådsmedlem Saliem Bader bor ved Sundparken og arbejder for at få flere beboere til at stemme. Det er en svær opgave, for mange beboere har det svært med sproget, og de kommer fra en kultur med en anden demokratisk tradition.

Horsens: Sundparken er socialdemokratisk kerneland.

Ikke mindre end 64,9 af stemmerne tilfaldt Socialdemokratiet ved kommunalvalget i 2013, 665 af de i alt 1009 gyldige stemmer. En del af stemmerne, helt præcist 85, tilfaldt Saliem Bader, der selv bor på Enebærvej lige op ad Sundparken og har repræsenteret sit lokalområde i byrådet siden 2006.

Saliem Bader deltager i sit fjerde kommunalvalg, og han gør igen en aktiv indsats for at få flere beboere i området til at gå til stemmeurnerne.

- Det er for mig ikke acceptabelt ikke at stemme, men jeg kan jo ikke tvinge folk til det, konstaterer han.

- Jeg taler meget med beboerne herude og opfordrer dem til at stemme. Men man skal huske på, at mange ikke læser og skriver dansk, og at de kommer fra en kultur, hvor de ikke har den samme demokratiske tradition, vi har i Danmark. De er måske vant til, at man kun kan stemme på en enkelt kandidat, og så føler de ikke, at det giver mening at stemme, siger han.

Sundparken er et socialt belastet på flere parametre, men Saliem Bader understreger, at der også er mange gode historier fra området.

- Der er faktisk mange, der klarer sig godt, men problemet er jo så, at de typisk flytter fra området, når de har fået succes, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Annonce